Apple se pregateste sa ofere continut 4K in iTunes

Apple 4K SonyDesi Apple este una dintre putinele companii care nu vinde continut multimedia in format 4K prin intermediul magazinelor sale online, ea inchiriaza inca din 2013 continut 4K de la Sony, insa nu in vederea vanzarii catre utilizatoir, ci doar in scop de testare.

Conform unor documente publicate de catre Wikileaks, companiile Apple si Sony au incheiat un 2013 un acord prin care Apple poate descarca anumit continut 4K de la Sony pentru a se folosi de el in vederea testarii unor servicii de streaming 4K sau vanzare de continut.

Acordul a fost incheiat de catre vicepresedintele senior al diviziei serviciilor de internet, Eddy Cue, insa pana in momentul de fata nimeni nu a furnizat detalii cu privire la existenta sa si foarte multa lume a fost luata prin surprindere dupa publicarea contractului.

Aceste documente confirma faptul ca Apple testeaza fie posibilitatea de a vinde continut 4K prin App Store, fie posibilitatea de a oferi un serviciu de streaming 4K pe care utilizatorii sa il poata folosi pe iDevice/Mac-uri in baza unui abonament.

Apple 4K Sony 1

In lunile recente s-a zvonit in repetate randuri ca Apple va lansa Apple TV 4 si desi unii au dorit ca el sa permita rularea de continut 4K, in realitate acest lucru a fost zvonit ca fiind imposibil, insa din moment ce produsul nu a mai fost lansat, nici nu mai conteaza.

Din moment ce Apple a semnat documentul in anul 2013, este clar ca exista diverse proiecte care permit testarea redarii de continut 4K pe produsele Apple, asa ca va fi interesant de vazut ce ne este pregatit pentru viitor.