Nokia va reintra pe piata smartphone-urilor

Nokia LogoNokia, unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri cu un deceniu in urma, si actuala companie decimata de vanzarea catre Microsoft, urmeaza sa produca si sa vanda din nou smartphone-uri incepand din 2016.

Vanzarea diviziei de smartphone-uri si tablete catre Microsoft a lasat compania Nokia fara dreptul de a dezvolta si vinde smartphone-uri sub brand propriu, insa incepand din anul 2016 acest lucru se va schimba, atunci cand restrictia va inceta.

CEO-ul Nokia, Rajeev Suri, a confirmat pentru presa faptul ca a sa companie intentioneaza sa intre din nou pe piata smartphone-urilor, insa nu chiar asa precum s-ar astepta foarte multa lume, asta deoarece compania a ramas fara mutel dintre facilitatile ce produc terminale mobile.

Nokia va dezvolta smartphone-uri si va cauta parteneri interesati sa le produca, insa doar le va licentia dreptul de a pe fabrica si vinde sub brand-ul companiei finlandeze, deci Nokia nu va produce si nu va vinde smartphone-urile singura.

Nokia, once the world’s biggest maker of mobile phones, plans to start designing and licensing handsets again once an agreement with partner Microsoft allows it to in 2016, its chief executive told Germany’s Manager Magazin.

Miscarea celor de la Nokia va readuce smartphone-urile si brand-ul sau in lumea intreaga, insa de aici ar putea veni o multitudine de probleme care ar putea dilua serios valoarea brand-ului Nokia in lumea intreaga.

Daca Nokia va licentia dreptul de a produce smartphone-uri cu un anumit design si anumite specificatii si va licentia dreptul de a aplica brand-ul Nokia pe ele, atunci cu siguranta vor exista multe companii interesate sa intre in parteneriate cu finlandezii.

Problema de aici apare in momentul in care acesti producatori lanseaza terminale ce au o calitate de constructie proasta si ofera o experienta proasta, desi au brand-ul Nokia pe carcasa, astfel ca finlandezii ar putea avea mai multe de pierdut decat cred.

Avand in vedere ca deocamdata nu stim 100% sigur ce intentioneaza sa faca Nokia, ramane de vazut ce vor anunta ei.