Apple rezolva partial cel mai periculos malware pentru iOS

Vulnerabilitate majora iOS OS XCel mai periculos malware pentru iOS si OS X a fost dezvaluit saptamana aceasta, el permitandu-le hackerilor sa fure inclusiv parolele conturilor noastre prin exploatarea unor vulnerabilitati existente in sistemele de operare lansate de catre compania Apple pentru utilizatori.

Pentru ca problema in sine este atat de grava, compania Apple a decis sa isi linisteasca utilizatorii in cursul zilei de ieri, oferind cateva detalii in legatura cu pasii pe care i-a luat pentru a ne proteja de aceasta vulnerabilitate extrem de periculoasa.

Conform unor informatii furnizate de catre compania Apple, cei din Cupertino au implementat o modificare in serverele lor pentru a impiedica publicarea in App Store si Mac App Store a aplicatiilor care exploateaza vulnerabilitatea, deci nimeni nu le va putea instala de la ei.

Mai mult decat atat, Apple sustine ca lucreaza la rezolvarea problemelor din iOS si OS X si va lansa actualizari pentru cele doua sisteme de operare in ideea de a isi proteja utilizatorii, insa nu a dezvaluit si data la care ele vor aparea.

Earlier this week we implemented a server-side app security update that secures app data and blocks apps with sandbox configuration issues from the Mac App Store,” an Apple spokesperson told iMore. “We have additional fixes in progress and are working with the researchers to investigate the claims in their paper.

Practic, Apple se asigura acum ca aplicatiile hackerilor nu sunt distribuite prin App Store si astfel cel mai periculos malware pentru iOS si OS X va avea o putere extrem de limitata, deoarece utilizatorii vor trebui pacaliti prin diverse website-uri sa instaleze aplicatiile problema.

In aceasta idee, un numar extrem de mic de utilizatori va mai putea fi afectat de catre acest malware, deci vorbim despre o rezolvare, in cea mai mare parte, a problemei prin impiedicarea publicarii in App Store a acestor titluri.

In ceea ce priveste rezolvarea problemelor din sistemele de operare, cred ca iOS 8.4 va aduce o rezolvare in 30 iunie pentru noi, in timp ce OS X 10.10.4 va aduce alta pentru posesorii de Mac-uri, insa nu se stie cand va fi lansat acest update.

Concluzionand, Apple a rezolvat 90% din problema celui mai periculos malware pentru iOS, iar acum ramane doar sa isi actualizeze sistemele de operare.