iOS 9 impiedica instalarea unor aplicatii protejandu-te de malware

iOS 9 protectie aplicatiiiOS 9 este gandit pentru a oferi o protectie mult mai buna impotriva malware-ului, compania Apple intelegand ca utilizatorii pot fi extrem de usor pacaliti, astfel ca noua versiune a sistemului de operare este gandita putin diferit.

Daca acum un hacker ne poate pacali sa instalam aplicatii din surse necunoscute, iOS 8 afisand un mesaj de alerta care ofera optiunea de instalare a aplicatiei, in iOS 9 sistemul de operare va bloca automat instalarea fara a oferi optiunea de a o face oricum.

In imaginea de mai sus aveti prezentat noul sistem de protectie implementat de catre compania Apple in iOS 9, mesajul de alerta pentru instalarea de aplicatii necunoscute fiind afisate acum fara a fi vizibil un buton care sa permita instalarea aplicatiei desi sursa este necunoscuta.

Printr-un meniu de setari disponibil in iOS 9 compania Apple ne va permite oricum sa instalam aplicatiile provenite din surse necunoscute, insa utilizatorii vor trebui sa activeze optiunea care le permite sa faca acest lucru, in mod nativ ea fiind dezactivata pentru toata lumea.

Practic sistemul este similar Gatekeeper-ului oferit in OS X de catre compania Apple, acolo aplicatiile provenite din afara App Store neputand fi instalate decat daca utilizatorii activeaza o optiune speciala disponibila in meniul de setari al sistemului de operare.

In iOS 9 vom avea exact acelasi lucru, iar schimbarea are cel mai probabil la baza nu doar dorinta de a ne proteja de malware, ci si implementarea noului sistem care va permite instalarea de aplicatii din afara App Store, aici putand exista un pericol enorm pentru instalarea de malware.

Acestea fiind spuse, in iOS 9 nu va fi chiar atat de simplu sa fiti pacaliti de catre hackerii care incearca sa va fure datele, dar pe de alta parte nu veti putea instala foarte usor nici alte tipuri de aplicatii pe care veti dori sa le aveti in terminalele voastre multumita noului sistem.