Metallica sustine Apple Music

Lars UlrichMetallica sustine Apple Music intr-o perioada in care criticile artistei Taylor Swift au fortat Apple sa isi schimbe politica de a plati artistii ai caror melodii vor fi puse la dispozitia utilizatorilor care vor cumpara abonamente pentru noul serviciu de streaming audio al celor din Cupertino.

Lars Ulrich, unul dintre membrii trupei Metallica, a vorbit intr-un interviu recent despre modul in care trupa priveste Apple Music si despre cat de important este sa aduca muzica in atentia utilizatorilor prin cat mai multe mijloace disponibile in momentul de fata.

In aceasta idee, Ulrich a declarat ca el si membrii trupei Metallica sunt incantati sa faca parte din Apple Music si asteapta cu nerabdare lansarea noului serviciu de streaming audio, aceasta urmand a avea loc pe data de 30 iunie cand iOS 8.4 va fi oferit oficial.

Metallica este, aparent, incantata de relatia pe care o are cu Spotify, un competitor al Apple Music, insa relatia foarte buna cu Tim Cook, Eddy Cue sau Jimmy Iovine i-a motivat sa colaboreze inclusiv cu Apple Music pentru a-si pune muzica la dispozitia utilizatorilor.

It’s going to be very exciting. We’ve given them access to everyone we do. I feel very safe with them. It’s ultimately about getting the music out there.

Conform lui Ulrich, Apple are acces la toate melodiile create de catre Metallica, membrii trupei considerindu-se a fi “in siguranta” in relatia cu Apple, deci vorbim despre o trupa extrem de importanta care isi arata in mod public sustinerea fata de Apple Music.

Desigur ca in cazul Metallica vorbim despre o trupa foarte veche si foarte populara care a generat suficient de multi bani pentru membrii sai astfel incat acestia sa nu simta pierderile in venituri generate de cele 3 luni de gratuitate ale Apple Music.

Nu acelasi lucru poate fi spus si despre muzicienii aflati la inceput de drum, acestia fiind cel mau puternic afectati de catre cele trei luni gratuite de Apple Music oferite de catre Apple, insa putina lume intelege de fapt de ce a existat tot acest scandal.