Apple Music aduce si iTunes Match in Romania, pune muzica piratata in iCloud

Apple Music pret abonament EuropaSambata v-am spus ca Apple Music va costa 4.99 euro lunar in Romania si aici vorbim despre abonamentul individual, asta deoarece abonamentul de familie va costa 7.99 euro lunar, preturile fiind mai mici decat cele percepute de catre compania Apple in SUA pentru serviciul de streaming audio.

Desi Apple Music este vazut ca un serviciu care ne permite sa ascultam muzica online oriunde si oricand, daca va uitati cu atentie la partea de jos a imaginii, compania Apple specifica foarte clar faptul ca el urmeaza sa ofere si o functionalitate disponibila pana acum doar prin iTunes Match.

Mai exact, muzica disponibila in libraria muzicala a terminalelor noastre va fi identificata in iTunes Store si transferata in libraria muzicala iCloud atasata Apple ID-ului nostru, iar muzica indisponibila va fi transferata complet si disponibila doar pentru noi.

When you join, we’ll upload your library information and any songs not in our catalogue to iCloud Music Library so you can listen to your music on all your devices.

Practic, daca ati descarcat de oriunde muzica si ati transferat-o in terminalul vostru, ea va face parte din iCloud Music Library chiar daca Apple nu o ofera prin iTunes Music Store, aceasta fiind principala functionalitate oferita de catre iTunes Match in diverse tari.

Piratezi muzica? Apple Music ti-o tranfera in iCloud!

In momentul lansarii iTunes Match s-a pus in discutie faptul ca Apple sustine persoanele care pirateaza muzica deoarece le transfera melodiile neprotejate prin DRM(digital rights management) in iCloud, iar Apple Music aduce aceasta functionalitate pentru mai multe tari decat in trecut.

Practic indiferent ce muzica ai in iPhone, iPad sau iPod Touch, fie ca este piratata sau cumparata, Apple Music ti-o va pune la dispozitie pe toate terminalele conectate la acelasi Apple ID, asta fara a te intreba in vreun moment cum ai intrat in posesia ei.

Apple percepea doi dolari lunar in SUA pentru iTunes Match, iar integrarea acestui serviciu in Apple Music este un beneficiu despre care multi utilizatori nus tiu prea multe, asta desi el ofera o functionalitate extrem de importanta pentru noi.

Concluzionand, platind pentru Apple Music veti beneficia nu doar de muzica din iTunes Music Store, ci veti putea inclusiv sa va puneti la dispozitie prin iCloud orice alta muzica aveti in terminale.