Apple schimba politica Apple Music multumita artistei Taylor Swift

Taylor Swift AppleAseara Taylor Swift a criticat dur Apple pentru politica Apple Music de a nu plati artistii pentru muzica ascultata in perioada de 3 luni de zile in care utilizatorii vor putea incerca gratuit serviciul pe propriile iPhone, iPad sau iPod Touch-uri.

Taylor Swift a dorit sa fie “portavocea” artistilor din lumea intreaga care sunt nemultumiti din cauza faptului ca Apple nu ii plateste timp de 3 luni de zile desi muzica lor este ascultata de catre utilizatori, iar mesajul sau a fost “receptionat” de catre cei din Cupertino.

In cadrul serii trecute vicepresedintele senior al Apple care conduce divizia de servicii de internet, Eddy Cue, a sunat-o pe Taylor Swift pentru a o anunta ca politica de plati va fi schimbata, artistii urmand a fi platiti inclusiv in perioada de trial de trei luni de zile a Apple Music.

Desi Cue a recunoscut faptul ca Apple a fost avertizata de catre foarte multi artisti in legatura cu decizia gresita de a nu plati compensatii pentru perioada de trial, mesajul publicat de catre Taylor Swift a fost cel care i-a convins sa implementeze o schimbare.

When I woke up this morning and saw what Taylor had written, it really solidified that we needed to make a change. And so that’s why we decide we will now pay artists during the trial period. We’re certainly paying for it, yes. We’re all in. I let her know that we heard her concerns and are making the changes. We have a long relationship with Taylor, so I wanted her to hear directly from us.

Eddye Cue afirma ca Apple are o relatie speciala cu Taylor Swift si ca el a anuntat-o personal in legatura cu aceasta schimbare, ea afectand un numar enorm de artisti de pe planeta care vor primi bani desi utilizatorii nu platesc pentru asta in final.

Acestea fiind spuse, Taylor Swift este primul artist important care reuseste sa impuna o schimbare majora pentru strategia de functionare a companiei Apple, insa ramane de vazut daca Apple va decide sa faca vreo schimbare si pentru modul in care utilizatorii vor putea accesa Apple Music.