Apple Watch este mai cautat decat iPhone 2G

Apple Watch mai popular ca iPhoneApple Watch este mai cautat decat iPhone 2G, comparand perioadele imediat anterioare lansarii, o serie de date publicate astazi afirmand ca Apple are in fata un produs care ar putea deveni mai popular decat actualele terminale iPhone.

In saptamana anterioara lansarii, Apple Watch genera doar jumatate din interesul pe care il avea primul model al iPhone in 2007, insa la peste o luna dupa lansare cererea pentru terminal scade mai greu decat in cazul iPhone 2G cu aproape 8 ani de zile in urma.

Desi saptamana trecuta v-am spus ca iPod este mai interesant decat Apple Watch pentru utilizatori, acum aceste date incearca sa ne prezinte o cu totul alta situatie, ele avand cel mai probabil la baza dorinta celor de la Apple de a pune ceasul intr-o noua lumina.

Daca ne uitam la graficul pur vedem ca intr-adevar Apple Watch are parte de o cerere mai mare decat iPhone 2G in luna anterioara lansarii, insa la mijlocul acestui calcul sta o problema care schimba cu totul modul in care sunt prezentate datele pentru necunoscatori.

iPhone 2G a fost lansat initial exclusiv in SUA, deci nu avea cum sa genereze cerere enorma, insa Apple Watch a fost lansat in nu mai putin de 9 tari de pe glob, China fiind printre ele, astfel ca era normal sa vedem cerere foarte mare pentru acest ceas inteligent.

Daca ar fi sa facem o comparatie corecta, atunci ar trebui sa privim iPhone 3G sau iPhone 3GS, adica sa luam aceleasi 9 tari si sa comparam cererea, iar acest lucru ar putea dezvalui faptul ca Apple Watch nu este chiar atat de popular precum unii incearca sa ne faca sa credem.

Apple Watch este foarte cautat in multe zone de pe glob si da, este mai popular cu mai multa cerere pentru el decat pentru iPhone 2G, insa totul are la baza numarul de tari in care s-au facut lansarile.