Apple va lansa astazi o actualizare majora pentru iTunes U

iTunes U actualizareApple va lansa astazi o actualizare majora pentru iTunes U, compania americana urmand a oferi o serie de metode noi de interactiune intre profesori si elevi/studenti, de a integra aplicatii in cursuri si de a administra temele pentru acasa.

Conform informatiilor aparute pana acum, iTunes U le va permite studentilor care folosesc tablete iPad in calse sa isi trimita temele pentru acasa catre profesori direct prin acest sistem si direct de pe tablete pentru a se asigura ca documentele ajung la timp la profesori.

Prin aceasta schimbare Apple nu doar ca simplifica procesul de predare a temelor, insa le ofera si profesorilor metode mai simple de a oferi note acestora, profesorii urmand a primi cate o alerta pentru fiecare tema trimisa, dar si reminder-uri pentru a sti ce studenti inca nu au trimis o tema.

Apple is preparing a significant upgrade to its iTunes U educational catalog on Thursday to help teachers communicate with students, handle homework and incorporate educational apps into their course materials. With this latest version of Apple’s educational software, students will be able to turn in homework from their tablets; these documents will carry a timestamp recording when the student submits term papers, book reports and other work. 

Separat de acestea, profesorii vor putea utiliza in cursurile proprii aplicatii terte disponibile in App Store, iar pentru a facilita interactiunea dintre elevi/studenti si profesori, Apple a implementat un nou sistem de discutii direct in aplicatia iTunes U.

Conform celor de la Apple, iTunes U a devenit o unealta importanta atat pentru profesori, cat si pentru studentii sau elevii care isi folosesc tabletele iPad in clase, ei primind de la profesori cursuri interactive cu poze filme, note audio si multe, multe altele.