OS X El Capitan ar putea functiona pe iPad conform Apple

OS X El Capitan iPad ProOS X El Capitan ar putea functiona pe iPad conform Apple, informatia fiind oferita chiar de catre compania americana in cadrul unei cereri de inregistrare a unui brevet de marca pentru denumirea OS X El Capitan in Europa.

In imaginea de mai sus aveti prezentata dovada cererii de inregistrare facuta de catre compania Apple la oficiul pentru brevete de inventie si marci din Europa, cei din Cupertino listand tabletele in randul dispozitivelor care ar permite rularea OS X El Capitan dupa lansare.

Aceasta este prima oara cand compania Apple listeaza tabletele in randul dispozitivelor electronice care ar putea rula o versiune a sistemului de operare OS X, iar aceasta premiera pune sub semnul intrebarii compatibilitatea dintre OS X El Capitan si o eventuala tableta iPad Pro.

Desi prin lista de dispozitive electronice potential compatibile cu OS X El Capitan se afla si telefoanele mobile, acolo vorbim despre o simpla dorinta de a acoperi cat mai multe dispozitive, ele fiind incluse si in trecut, doar tabletele aparand pentru prima oara intr-o asemenea cerere.

Foarte multi analisti au speculat faptul ca iPad Pro ar putea rula OS X, iar aceasta cerere de inregistrare de marca facuta de catre compania Apple “pune paie pe foc”, dand nastere unui segment complet nou de speculatii cu privire la utilitatea sistemului de operare.

Tim Cook si alti vicepresedinti ai Apple au afirmat in diverse randuri ca deocamdata un sistem de operare pentru PC-uri nu poate functiona 100% util pe tablete, insa poate Apple a gasit o metoda de a combina aceste doua tipurid e produse pentru a oferi o tableta cu adevarat utila.

Daca OS X El Capitan va fi inclus intr-o tableta iPad vom afla in toamna sau poate niciodata, insa listarea facuta de catre compania Apple ridica foarte multe semne de intrebare in legatura cu planurile sale viitoare privind OS X si tabletele iPad.

2 COMENTARII

  1. Nu imi aduc aminte ca OS X sa aiba o varianta pt procesoare ARM . Asa ca doar daca vreun ipad va avea in viitor procesoare x86 , ar putea rula OS X . Deocamdata e la fel de posibil ca OS X sa ruleze pe tablete , pe cat este de posibil sa ruleze pe telefoane – adica imposibil .