OS X El Capitan confirma iMac 4K si o telecomanda multitouch Bluetooth

OS X El Capitan iMac 21.5 inch 4KOS X El Capitan confirma existenta unui iMac 4K si o noua telecomanda multitouch Bluetooth pe care compania Apple pregati-o cel mai probabil pentru Apple TV, aceste produse fiind zvonite pentru lansare in diverse ocazii in ultimele luni de zile.

In imaginea de mai sus aveti intrarile de cod din OS X El Capitan care confirma faptul ca un iMac 4k cu ecran de 21.5 inch este testat de catre compania Apple si ar putea fi lansat pe piata, el fiind identificat pentru prima oara intr-o versiune a OS X pentru Mac-urile noastre.

In OS X El Capitan avem un iMac 4K identificat cu o noua rezolutie de 4096 x 2304 pixeli, iar din moment ce iMac 5K 27 inch exista, este destul de logica folosirea unui ecran 4K in modelele cu ecrane ce au diagonala mai mica, o posibila actualizare fiind in plan pentru Apple.

Separat de rezolutie Apple include pentru prima oara referinte privitoare la placa video integrata Iris Pro 6200, ea fiind lansata impreuna cu platforma Broadwell a celor de la Intel, ea aparand la inceputul acestei luni, deci probabil noul iMac o va avea disponibila pentru a sustine rezolutia mai mare.

Separat de aceasta placa grafica Intel, OS X El Capitan contine referinte cu privire la 4 noi placi video AMD Radeon R9, modelele M380, M390, M395 si M395X fiind testate de catre Apple pentru acest posibil nou iMac 4K cu ecran de 21.5 inch.

telecomanda multitouch Bluetooth
Separat de noul iMac 4K, in OS X EL Capitan exista informatii care confirma faptul ca Apple dezvolta o noua telecomanda multitouch Bluetooth, ea urmand a fi cel mai probabil pusa la dispozitia utilizatorilor care vor cumpara un posibil nou model al Apple TV.

Telecomanda are integrata tehnologia Bluetooth si se poate interconecta cu diverse dispozitive prin infrarosu, dar marea noutate este includerea unui trackpad multitouch, dar si o posibila folosire a tehnologiei Force Touch pentru a controla diverse functii.

Separat exista suport audio care ar putea sugera faptul ca telecomanda ar putea permite controlul prin Siri, iar aceasta este prima oara cand un asemenea produs apare in vreun sistem de operare pentru un produs al companiei Apple.

Datele acestea confirma un iMac 4K cu ecran de 21.5 inch, dar si un posibil Apple TV 4 care ar putea veni cu o telecomanda foarte interesanta, insa nimeni nu stie cand ar putea ajunge pe piata aceste produse.