Instagram pregateste o schimbare majora pentru poze

Instagram logoInstagram este cea mai populara aplicatie pentru partajarea de poze inregistrate folosind terminale mobile, ea avand sute de milioane de utilizatori in lumea intreaga, numarul acestora crescand de la luna la luna.

Pentru ca Instagram este atat de importanta, cei de la Facebook(detinatorii companiei din spatele aplicatiei) au decis sa faca o modificare importanta pentru pozele afisate in reteaua de partajare de poze, crescand rezolutia acestora la 1080 x 1080 pixeli in versiunea pentru desktop.

In momentul de fata Instagram afiseaza in mod nativ poze la rezolutia 640 x 640 pixeli, indiferent de unde sunt vizualizate pozele, insa in viitor lucrurile se vor schimba, pozele urmand a avea rezolutia de 1080 x 1080 pixeli, marimea lor putand creste in cazul vizualizarii de pe PC-uri.

Schimbarea a fost descoperita prin analizarea codului sursa al paginilor Instagram, acum acestea afisand nativ imaginile la rezolutia de 640 x 640 pixeli, insa in codul sursa exista inclusiv o versiune a acelei imagini care are rezolutia de 1080 x 1080 pixeli, ea fiind ascunsa.

Avand in vedere ca sub 1% dintre smartphone-urile capabile sa ruleze aplicatia Instagram nu pot inregistra poze cu rezolutie mai mare decat 1080 x 1080 pixeli, refuzul celor de la Instagram de a creste rezolutia de afisare a pozelor pare greu de explicat, insa partea buna este ca strategia lor se va schimba.

Nimeni nu stie cat va dura pana cand cei de la Instagram vor incepe sa afiseze pozele la rezolutie mai mare in aplicatie si in versiunea desktop, insa imi imaginez ca nu va trece foarte mult timp pana cand vor decide sa ne permita sa vizualizam poze la calitate inalta pentru a ne putea bucura de calitatea lor.

UPDATE: Co-fondatorul Instagram a confirmat lansarea noului format pentru poze.

We’re rolling out 1080×1080 uploads (and higher-quality viewing) for IG on iOS and Android. Let me know if feed looks a bit sharper today 🙂