Prima Pagina Apple Watch Cererea Apple Watch a scazut dramatic in luna iunie

Cererea Apple Watch a scazut dramatic in luna iunie

Cerere Apple WatchCererea Apple Watch a scazut dramatic in luna iunie conform celor mai recente date privind estimarile de vanzari din SUA, imaginea alaturata prezentand situatia destul de rea in care se afla compania Apple in momentul de fata.

Daca in ziua lansarii se inregistrau peste 1 milion de comenzi pentru Apple Watch doar in SUA, iata ca in luna iunie numarul de comenzi zilnice in SUA a scazut la doar cateva mii pe zi, un procent mult mai mic decat cel pe care l-ar fi asteptat multi analisti de la un produs atat de promovat.

Datele prezentate astazi insumeaza doar vanzarile din SUA ale Apple Watch si au la baza analizarea catorva milioane de email-uri ale americanilor care cumpara produse online, deci avem inca 15 tari in care produsul este vandut si probabil inregistreaza vanzari ceva mai bune.

Conform celor care au inregistrat aceste date, doua treimi dintre unitatile Apple Watch vandute pana acum sunt modelele Sport, in timp ce treimea ramasa este in cea mai mare majoritate reprezentata de modelele din otel inoxidabil si modelele din aur.

Sales of the new Apple Watch have plunged by 90% since the opening week, according to a new market-research report. Apple has been selling fewer than 20,000 watches a day in the U.S. since the initial surge in April, and on some days fewer than 10,000, according to data from Palo Alto, Calif.-based Slice Intelligence.

Desi acum vanzarile de Apple Watch-uri ating, cel mai probabil, cateva zeci de mii de unitati pe zi in intreaga lume, pana la sfarsitul lunii iunie ar fi fost vandute numai in SUA 2.8 milioane de unitati, asa ca ramane de vazut care sunt vanzarile totale.

Indiferent de cifra acestora, este cert acum ca Apple are probleme in a mentine la un nivel ridicat vanzarile de ceasuri inteligente, iar asta in ciuda faptului ca a fost crescuta productia lunara de ceasuri inteligente si Apple Watch va fi lansat in noi tari luna aceasta.

 • unixes

  S-a facut prea multa vâlvă pentru acest ceas care este o rusine pentru Apple. Am unul si nu ma incanta cu nimic.

 • Claudiu

  @unixes sincer ai dreptate si eu am unul dar din lipsa de aplicatii il poti folosi doar sa te uiti la ceas,nu poti face mai nimic in momentul de fata

 • sa

  Si cam ce vrei sa faci pe un Watch? Problema la acest ceas este ca a fost lansat prea devreme, si nu a fost dezvoltat SDK-ul.
  Alta, lipsa gps-ului si a altor senzori biometrici. De exemplu, daca vreau sa alerg, sau sa fac sport pe undeva, trebuie neap luat telefonul cu tine pentru a inregistra cu acuratate datele si cel mai important, pentru a vedea pe unde te-ai perindat. Era dragut daca bagau GPS, macar il puteai folosi ca un device separat pentru activitati sportive, in forma de acum, este useless si EXTREM de scump. Un Moto 360, smarwatch-ul rotund de la Motorola, costa 150 de euro. Apple Watchul costa peste 400 euro, si face mai putine decat motorola.

 • mariusmuntean

  Problema e pretul in primul rand.

 • unixes

  Pretul nu este problema. A fost o problema pretul la iPhone? La fiecare lansare, primele care nu mai ramaneau in stoc, erau modelele de 32/64 respectiv 64/128 gb, adica cele mai scumpe. Problema este ca foloseste la mai nimic acest ceas. Sunt sigur ca vor veni actualizari, aplicatii care vor functiona si pe watch dar pana atunci…nu pot sa trimit macar un mesaj audio pe whatsapp.

 • vladc

  pret exagerat maxim, costa cat un telefon, greseala majora dpdv marketing

 • unu

  Fanii Apple au bani. Deci nu prețul e problema.

 • EuGeorge

  @unu, cum ai ajuns la concluzia ca fanii Apple au bani? Traiesti cumva cu impresia ca dacă deții un Iphone faci parte dintr-o altă clasă socială?

 • icetkk

  Poate fac așa cum au făcut cu primul iPhone. Prețul a fost foarte mare, apoi, la 3G au scăzut prețul la jumătate. S-a dovedit a fi o strategie perfectă.