Cererea Apple Watch a scazut dramatic in luna iunie

Cerere Apple WatchCererea Apple Watch a scazut dramatic in luna iunie conform celor mai recente date privind estimarile de vanzari din SUA, imaginea alaturata prezentand situatia destul de rea in care se afla compania Apple in momentul de fata.

Daca in ziua lansarii se inregistrau peste 1 milion de comenzi pentru Apple Watch doar in SUA, iata ca in luna iunie numarul de comenzi zilnice in SUA a scazut la doar cateva mii pe zi, un procent mult mai mic decat cel pe care l-ar fi asteptat multi analisti de la un produs atat de promovat.

Datele prezentate astazi insumeaza doar vanzarile din SUA ale Apple Watch si au la baza analizarea catorva milioane de email-uri ale americanilor care cumpara produse online, deci avem inca 15 tari in care produsul este vandut si probabil inregistreaza vanzari ceva mai bune.

Conform celor care au inregistrat aceste date, doua treimi dintre unitatile Apple Watch vandute pana acum sunt modelele Sport, in timp ce treimea ramasa este in cea mai mare majoritate reprezentata de modelele din otel inoxidabil si modelele din aur.

Sales of the new Apple Watch have plunged by 90% since the opening week, according to a new market-research report. Apple has been selling fewer than 20,000 watches a day in the U.S. since the initial surge in April, and on some days fewer than 10,000, according to data from Palo Alto, Calif.-based Slice Intelligence.

Desi acum vanzarile de Apple Watch-uri ating, cel mai probabil, cateva zeci de mii de unitati pe zi in intreaga lume, pana la sfarsitul lunii iunie ar fi fost vandute numai in SUA 2.8 milioane de unitati, asa ca ramane de vazut care sunt vanzarile totale.

Indiferent de cifra acestora, este cert acum ca Apple are probleme in a mentine la un nivel ridicat vanzarile de ceasuri inteligente, iar asta in ciuda faptului ca a fost crescuta productia lunara de ceasuri inteligente si Apple Watch va fi lansat in noi tari luna aceasta.