Prima Pagina iPhone In curand iti vei debloca iPhone-ul cu un selfie

In curand iti vei debloca iPhone-ul cu un selfie

iPhone deblocare selfieIn curand iti vei debloca iPhone-ul cu un selfie, sau cel putin asta ne da de inteles compania Apple care a dezvoltat o tehnologie ce permite deblocarea iDevice-urilor prin simpla inregistrarea a unei imagini reprezentand fata noastra, camera frontala fiind utilizata.

Intr-un brevet de inventie trimis spre inregistrare la USPTO, compania Apple descrie tehnologia sa si prezinta metode prin care poate fi anulata problema privind inregistrarea de poze bune in conditii de luminozitate scazuta pentru a identifica in mod corect utilizatorul.

Aceasta metoda descrisa de catre compania Apple nu este prima si are cel mai probabil la baza tehnologii ce i-au intrat in posesie inca din anul 2010 cand a cumparat o companie europeana numita Polar Rose, aceasta dezvoltand o parte din sistemul Facebook de recunoastere faciala.

Avand in vedere ca Apple implementeaza camere frontale din ce in ce mai bune pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile sale, utilitatea unui asemenea sistem ar putea atrage noi tipuri de utilizatori dornici sa renunte la scanarea amprentei sau simpla glisare pe ecran.

In one aspect, the methods include processing a captured image of a face of a user seeking to access a resource by conforming a subset of the captured face image to a reference model. The reference model corresponds to a high information portion of human faces. The methods further include comparing the processed captured image to at least one target profile corresponding to a user associated with the resource, and selectively recognizing the user seeking access to the resource based on a result of said comparing.

Din moment ce Apple dezvolta tehnologii de acest gen de mai bine de 5 ani de zile, nu este greu de crezut ca ele ar putea ajunge in iDevice-uri in urmatorii ani, desi deocamdata nimeni nu stie cat ar putea dura pana cand ele ar putea fi implementate pentru noi.

Acestea fiind spuse, voi ce parere aveti despre sistemul de deblocare biometrica gandit de Apple ?

 • DonCalin

  Am un prieten care si-a comandat o chinezarie de smartphone si il deblocheaza cu un sefie, deci ideea nu ar fi originala…

 • Claudiu

  Intamplator si samsung are acelasi sistem de deblocare la modelele mai extravagante

 • EuGeorge

  Gasesti functia asta si pe telefoane de 200$ la liber cumpărate, nu este nimic wow.
  Camera de pe fața la Iphone nu a mai fkfofost îmbunătățită de 3-4 ani de zile, nu prea vad unde sunt acele îmbunătățiri constante.

 • Sym

  Asta-i razbunarea Apple pe Samsung. Au copiat Samsung ‘Touch ID’, copiaza si Apple ‘Face recognition’. Acum sunt chit.

 • andrei

  Am avut o rabla de allview si avea la fel dar nu era geniala.Apple nu copie samsung sau aduce o Inovație dar ma gândesc ca vor face ceva calumea dacă lucrează de atâta timp…

 • RaduD

  Pare o chestie interesanta.
  Chiar daca au incercat-o si altii, eu sunt convins ca Apple va scoate o tehnologie foarte elaborata, care va merge fara nicio problema.
  La fel a fost si cu TouchID.

 • unu

  @RaduD
  Chestia asta merge foarte bine la “ceilalți”, mai puțin când fotografia este făcută în mediu cu puțină lumină. Ce crezi că va face Apple mai bine?