In curand iti vei debloca iPhone-ul cu un selfie

iPhone deblocare selfieIn curand iti vei debloca iPhone-ul cu un selfie, sau cel putin asta ne da de inteles compania Apple care a dezvoltat o tehnologie ce permite deblocarea iDevice-urilor prin simpla inregistrarea a unei imagini reprezentand fata noastra, camera frontala fiind utilizata.

Intr-un brevet de inventie trimis spre inregistrare la USPTO, compania Apple descrie tehnologia sa si prezinta metode prin care poate fi anulata problema privind inregistrarea de poze bune in conditii de luminozitate scazuta pentru a identifica in mod corect utilizatorul.

Aceasta metoda descrisa de catre compania Apple nu este prima si are cel mai probabil la baza tehnologii ce i-au intrat in posesie inca din anul 2010 cand a cumparat o companie europeana numita Polar Rose, aceasta dezvoltand o parte din sistemul Facebook de recunoastere faciala.

Avand in vedere ca Apple implementeaza camere frontale din ce in ce mai bune pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile sale, utilitatea unui asemenea sistem ar putea atrage noi tipuri de utilizatori dornici sa renunte la scanarea amprentei sau simpla glisare pe ecran.

In one aspect, the methods include processing a captured image of a face of a user seeking to access a resource by conforming a subset of the captured face image to a reference model. The reference model corresponds to a high information portion of human faces. The methods further include comparing the processed captured image to at least one target profile corresponding to a user associated with the resource, and selectively recognizing the user seeking access to the resource based on a result of said comparing.

Din moment ce Apple dezvolta tehnologii de acest gen de mai bine de 5 ani de zile, nu este greu de crezut ca ele ar putea ajunge in iDevice-uri in urmatorii ani, desi deocamdata nimeni nu stie cat ar putea dura pana cand ele ar putea fi implementate pentru noi.

Acestea fiind spuse, voi ce parere aveti despre sistemul de deblocare biometrica gandit de Apple ?