Samsung inregistreaza o noua scadere a profitului trimestrial

Samsung logo featuredCompania Samsung a anuntat rezultatele financiare pentru Q2 2015 in cursul zilei de ieri, iar incasarile generate in ultimele 3 luni de zile au fost cu 8.4% mai mici decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, ele fiind de 42.35 miliarde de dolari.

Profiul a scazut deasemenea cu 4% la 6.1 miliarde de dolari, iar aici vorbim despre rezultate financiare pentru intregul grup Samsung, care are incorporata si divizia ce produce smartphone-uri si tablete pentru vanzare in lumea intreaga.

Acesta este cel de-al saptelea trimestru fiscal de scadere a incasarilor si profitului, compania Samsung avand probleme in a genera cresteri in aceste segmente, unii analisti sustinand ca, din pacate, coreenii au calculat gresit cererea pentru Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge.

In aceasta idee, compania Samsung ar fi ramas cu un numar mare de unitati nevandute in stoc si aceasta problema a generat o scadere a incasarilor si profitului fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoare actiunilor companiei Samsung scazand in consecinta.

Samsung Electronics Co.’s second-quarter earnings estimates Tuesday suggest that sales of its new flagship smartphones were significantly worse than expected. The disappointment underscores the perils of navigating the fast-changing smartphone market: Even with a hit product on its hands, the South Korean company appears to have misjudged demand.

Problemele celor de la Samsung dateaza inca din anul 2013 si se pare ca sunt departe de a se termina, compania Apple reusind sa afecteze extrem de mult vanzarile coreenilor prin lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar cu un iPhone 6S pe “drum”, lucrurile nu se anunta a fi chiar atat de bune.

Intregul grup Samsung genereaza in continuare incasari mari si profit suficient de bun, doar ca ele sunt in scadere fata de anii anteriori si acest lucru ii ingrijoreaza pe analisti, desi in realitate compania este sanatoasa din punct de vedere financiar.

Samsung isi va reveni destul de rapid cu smartphone-uri noi, dar trebui sa gaseasca mix-ul potrivit de functii si design.