10 functii “imprumutate” de Apple din Android

In ultimii ani de zile compania Apple a imprumutat o serie de functii din platforma Android a celor de la Google, probabil ca o “razbunare” pentru faptul ca Android-ul ar fi implementat atat de mult din functionalitatea iOS-ului de la bun inceput, cel putin conform lui Steve Jobs.

Apple nu s-a ferit sa preia functii de la compania Google si sa le prezinte ca fiind inovatii ale iOS-ului, iar in unele cazuri implementarile sale s-au dovedit a fi intr-adevar mai buna decat cele gandite de catre compania Apple, dar asta in ciuda faptului ca Apple a criticat Samsung pentru copierea design-ului iPhone-urilor si nu doar atat.

De la o versiune majora a iOS la alta, compania Apple a preluat o multitudine de functii importante din platforma Android, iar mai jos aveti prezentate 11 dintre ele pentru a va face o idee in legatura cu ceea ce ne ofera acum Apple, dar nu este chiar atat de nou precum ati crede voi.

splitview ios 9
In iOS 9 compania Apple a implementat un sistem numit SplitView, acesta permitand vizualizarea a doua aplicatii in acelasi ecran, insa tehnologia este departe de a fi noua, asa cum ar putea crede unii.
Google Now
Apple a preluat o multitudine de functii ale Google Now, printre care si una care ii permite iOS-ului sa preia informatii din aplicatii si sa i le ofere asistentului Siri pentru a ne afisa alerte sau sugestii.
Apple Maps domina Google Maps
Apple Maps va oferi in sfarsit navigare ghidata pentru utilizatori, Google Maps avand disponibila aceasta functionalitate de ani si ani de zile, inclusiv in ceea ce priveste informatiile privind rutele de transport in comun.
iOS 9 iPad Picture in Picture doua aplicatii in acelasi ecran
In iOS 9 compania Apple a implementat posibilitatea de a vizualiza clipuri video peste interfata oricarei aplicatii instalate in terminalele noastre, Android-ul avand optiunea de ani de zile.
iOS 9 sugestii aplicatii
iOS 9 ofera sugestii pentru instalarea de aplicatii in terminalele noastre, cei de la Android avand aceasta functionalitate de ani si ani de zile.
card loialitate
Apple Pay este capabil sa stocheze card-uri de loialitate incepand cu iOS 9, compania Google oferind aceasta functionalitate in Google Wallet inca de acum cativa ani.
iOS 8 widget
In iOS 8 compania Apple a implementat posibilitatea de a afisa widget-uri in Centrul de Control al sistemului de operare pentru terminalele noastre.
hey siri
In iOS 8 compania Apple a implementat Hey Siri, o functie care permite activarea asistentului personal al sistemului de operare folosind doar comenzi vocale.
tastaturi terte iOS 8
In iOS 8 compania Apple a implementat tastaturi terte, aceasta functie fiind disponibila in platforma Android de ani de zile.
iOS 8 notificari
In iOS 8 compania Apple a implementat un sistem care permite raspunderea la mesaje direct din notificarile afisate in sistemul de operare, Android-ul avand aceasta functie de doi ani de zile.