Majoritatea clonelor Android sunt fabricate dupa terminale Samsung si Xiaomi

samsung xioamiClonele de terminale Android sunt extrem de populare in China, in special din cauza faptului ca sunt foarte ieftine, iar in ciuda calitatii proaste si a experientei si mai proaste, tot mai multi producatori chinezi lanseaza terminale cu design-uri furate de la mari companii.

Conform unui studiu recent facut in China, Samsung si Xiaomi au cele mai copiate smartphone-uri de pe piata clonelor Android, clonele Samsung reprezentand 37.30% din total, in timp ce clonele terminalelor Xiaomi reprezinta 30.96% din total, cu mult peste alti producatori.

Huawei este cel de-al treilea mare producator de pe podium, doar 3.67% dintre clonele Android fiind copiate dupa smartphone-urile sale, cei de la HTC fiind plasati pe pozitia secunda cu 2.88%, semn ca interesul cel mai mare exista la Samsung si Xiaomi.

Avand in vedere ca acesti producatori au brand-uri foarte puternice in Asia, era normal ca terminalele lor sa fie si cele mai copiate, dar asta si pentru ca ele sunt mult mai usor de copiat decat un iPhone in lipsa utilizarii unor materiale premium in produsele originale.

Facand o impartire pe modele, terminalele Xiaomi MiNote si Xiaomi Redmi Note sunt cele mai copiate, nu mai putin de 42% din totalul clonelor Samsung si Xiaomi fiind reprezentate de aceste doua modele, restul de 58% reprezentand sutele de alte modele ale celor doi producatori.

Din pacate nu avem si o statistica din care sa aflam ce procent din totalul clonelor din China este reprezentat de iPhone-urile Apple, insa cifra este cu siguranta mult mai mica decat cea a terminalelor Android si poate chiar a celor doua modele de smartphone-uri Xiaomi mentionate anterior.