Lansarea iPad Pro a fost programata, iata cand va avea loc

Lansarea iPad Pro

Lansarea iPad Pro a fost programata deja de catre compania Apple, cei din CUpertino intentionand sa aduca noua lor tableta pe piata pana la sfarsitul acestui an, partenerii sai primind deja informatii preliminare privind perioada in care urmeaza sa livreze primele componente.

Lansarea iPad Pro ar urma sa aiba loc in perioada lunii noiembrie, compania Apple intentionand sa prezinte noul sau produs in cadrul unei conferinte programate pentru luna octombrie, asa cum se intampla in fiecare an, in timp ce produsul ar putea fi disponibil efectiv in magazine abia in luna urmatoare, asa cum se intampla de cativa ani incoace.

Partea interesanta privind lansarea iPad Pro este ca Apple este foarte precauta in ceea ce priveste numarul de componente programate pentru productia initiala, cei din Cupertino estimand ca cererea initiala pentru noua lor tableta va fi mica, uimind analistii asiatici.

Dupa cum era de asteptat, cei de la Foxconn vor fabrica noua tableta, lansarea iPad Pro fiind in mare pare bazata pe un numar mare de unitati fara probleme produse de catre compania taiwaneza, insa momentan nimeni nu stie cate milioane de unitati ar fi comandate.

Apple’s upstream supply chain is expected to start supplying components for the upcoming 12.9-inch iPad in late-September and the device is expected to become available in the market after mid-November; however, Apple is rather cautious about placing related orders and the initial shipment volume is much lower than most market watchers’ expectations, according to sources from the upstream supply chain. The tablet will be manufactured by Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry), the sources noted.

Avand in vedere ca vanzarile de tablete continua constant sa scada, lansarea iPad Pro ar putea fi privita ca o miscare a celor de la Apple de a atrage clienti din noi segmente de piata in care tabletele sale nu au avut chiar atat de mult succes, in ciuda promovarii.

Lansarea iPad Pro va avea loc in noiembrie, insa pana atunci vom afla si ce pret de vanzarea ar fi gandit Apple pentru produs, estimarile initiale sugerand faptul ca Apple ar putea cere aproximativ 1000 de dolari pentru tableta, un pret potrivit pentru companii.