Prima Pagina Microsoft Lumia 940 si 940 XL vor fi mai scumpe decat iPhone 6...

Lumia 940 si 940 XL vor fi mai scumpe decat iPhone 6 si 6 Plus

Lumia 940 940 XLLumia 940 si 940 XL sunt viitoarele smartphone-uri pe care compania Microsoft se pregateste sa le lanseze pe piata in perioada urmatoare, iar conform celor mai recente informatii, ele urmeaza sa fie mai scumpe decat competitoarele iPhone 6 si iPhone 6 Plus lansate de catre compania Apple in 2014.

Lumia 940 urmeaza sa contina un ecran Full HD de 5.2 inch cu un procesor Snapdragon 808, 3 GB RAM, 32 GB spatiu de stocare si un card microSD, in timp ce Lumia 940 XL va avea un ecran de 5.7 inch cu rezolutie QHD, dar si un procesor Snapdragon 810 produs de Qualcomm.

Lumia 940 si 940 XL urmeaza sa fie echipate cu camere principale PureView de 20 de megapixeli, dar si o camera frontala de 5 megapixeli, astfel ca vorbim despre terminale mobile capabile sa inregistreze poze si clipuri video la rezolutie inalta in orice fel de conditii.

In ceea ce priveste calitatea materialelor, se pare ca pentru Lumia 940 si 940 XL, Microsoft intentioneaza sa foloseasca plastic dur, asta desi pana si Samsung a inceput sa se distanteze de acest tip de material pentru a incerca sa ofere terminale ce au un aspect premium.

Cu toate acestea, Lumia 940 si 940 XL nu vor fi mai ieftine decat alte smartphone-uri Android si iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, cele doua terminale urmand a fi mai scumpe decat ele, chiar si decat Samsung Galaxy S6 sau Samsung Galaxy S6 Edge, deci pretul de pornire ar putea fi de peste 700 de dolari.

Strategia celor de la Microsoft privind Lumia 940 si 940 XL este destul de ciudata intr-o lume in care smartphone-urile scumpe trebuie sa aiba nu doar un aspect premium, ci si materiale premium, asa ca sansele lor de succes sunt mici inca de la bun inceput.

Daca mai adaugam si faptul ca Lumia 940 si 940 XL vor rula Windows Phone, atunci intelegeti de ce unii vor fi reticenti in a le cumpara, insa ramane de vazut cum vor fi ele lansate pe piata.

 • tswhite

  Si pe rafturile magazinelor înțepenite!

 • claudiuS

  Am avut prima data Andriod SG1, dupa aceea IOS i4. pe urma Windows mobile Lumia 720……. Nu mai vreau sa aud de windows mobile in viata mea si dupa. Mai mare mizerie decat WM nu este deocamdata. Numa probleme am avut cu el (in sensul OS-ului, nu ca as fi avut buguri). Android e bun dar crapa dupa o vreme. Cel mai stabil e IOS, tine o vesnicie si bineinteles cu jailbreak tot timpul. Ca idee, mai trebuie lucrat mult la WM, defapt foarte mult. Poa sa scoate orice Lumia, cu ecran holograma sau alte prostii dar tot nu l-as lua si de ar fi gratis, eventual ptr. mama mea:) PS

 • Claudiu

  Imi fac ceva pe lumia,Nokia vrem telefoane valabile,pana la aparitia primului iphone Nokia era Nokia

 • Jack!

  Daca e adevarat ce scrii tu acolo s-ar putea sa vanda vreo 25 de telefoane pana la sfarsitul anului…

 • haha

  Ce retardati 🙂

 • Lucian Haragus

  @ Jack !
  Si alea 25 de cumparatori sa fie din stafful Microsoft

 • Lucian Haragus

  Si aia 25 de cumparatori sa fie din staff-ul Microsoft

 • denis

  Parcă le cumpără cineva iphone’urile sunt baza!