Un barbat si-a incarcat iPhone-ul in metrou, a fost acuzat de furt de curent

Incarcare iPhoneUn britanic a aflat zilele trecute ca incarcarea unui iPhone poate fi mai periculoasa decat isi imagina, iar asta nu pentru ca ar fi folosit un incarcator contrafacut cu un cablu similar, ci pentru ca a facut-o intr-un loc, aparent, nepermis.

Robin Lee este numele barbatului de 45 de ani care traieste in Islington, el fiind arestat de catre politia londoneza dupa ce a fost vazut incarcandu-si terminalul iPhone la una dintre prizele vagonului de metrou in care calatorea spre Londra intr-o dimineata.

Barbatul a fost atentionat de un politist din tren ca acele prize din vagoane sunt destinate doar persoanelor care efectueaza lucrari de curatentie in respectivele vagoane, calatorii neavand dreptul de a folosi acele prize pentru a-si incarca terminalele mobile sau orice altceva.

Dupa aceasta atentionare, barbatul a fost asteptat intr-o statie de tren de politisti londonezi care l-au arestat si l-au acuzat de furt de curent din vagonul metroului cu care calatorea, el fiind deasemenea acuzat ca a devenit agresit in momentul in care i s-a adus la cunostinta aparenta infractiune.

A man was arrested under suspicion of stealing electricity after he tried to charge his iPhone in a socket on a train. Robin Lee, 45, an artist who lives in Islington, north London, was stopped by police following the incident on an overground train last Friday. He plugged his iPhone into a socket on the train but was approached by a police community support officer on board who warned him he was illegally extracting electricity. The sockets on overground trains are reserved for the use of cleaning staff.

Desigur ca politia l-a eliberat la foarte scurt timp si deocamdata nu se stie daca va fi investigat pentru furtul de curent din vagonul de metrou, insa povestea in sine este pe cat de penibila, pe atat de comica, mai ales intr-o tara care se lauda cu un grad ridicat de civilizatie.

Ca sa fiu sincer, e de-a dreptul ridicol ca o persoana sa fie tratata intr-un asemenea mod pentru simpla incarcare a unui terminal iPhone la o priza, asta in conditiile in care un dispozitiv de acest gen consuma foarte putin curent, insa cei din Londra au alta parere.

 

8 COMENTARII

  1. Nu este vb ca a folosit un terminal Iphone. Dupa cum ai spus in articol a fost avertizat “ca este priza este destinată doar celor care fac curățenie, nu pt oricine” Deci putea folosi orice altceva ca tot aia patea. Ce articol …

  2. Traiesc in Anglia si asa am patit si eu. Se pare ca omul a fost agresiv, mie cand mi s-a spus de asta mi-am cerut scuze si m-au lasat in pace.

  3. La ei contează foarte mult sa dai dovada de “remorse”. Nici nu ți imaginezi cât de ușor poți sa scapi pentru multe chestii. Ca de ex, când ești prins depășind viteza cu 10 mile/ora peste…

  4. Zaone, ce nu intelegi tu este ca in alte tari nu merge ca in Romania cand vine “garcea” si iti zice ceva si te apuci sa te iei in gura cu politia si cine tipa mai tare si cine face mai mult circ castiga.
    Aici cand ti se spune NU e NU! Nu exista “da ce ca nu consuma asa mult”…Plus ca pe prizele din overground scrie clar “NOT FOR PUBLIC USE”!
    Daca esti nesimtit si nu respecti regulile ti-o iei. Aici poti sa te trezesti cu police record pentru multe chestii care noua ni se par nimicuri. De-aia daca tu strain fiind comentezi in UK ca nu-ti convine ceva ti se recomanda sa pleci inapoi de unde ai venit.

  5. Eu sunt fanul modului in care functioneaza politia in Romania, dar daca te aresteaza pentru ca ti-ai incarcat iPhone-ul e cam stupid. Daca ala a facut scandal, atunci arestarea pentru scandal e logica, dar nu pentru furt de curent…

  6. Nu e stupid deloc… Scrie f clar: NOT FOR PUBLIC USE! Graunte cu graunte se face un sac de grau… Asa e aici: regulile sunt reguli! Pt toata lumea!