Apple se afla in topul companiilor actionate in judecata pentru furt intelectual

Apple proceseApple se afla in topul companiilor actionate in judecata pentru furt intelectual fiind “tinta” favorita a companiilor care cumpara diverse brevete de inventie si incearca sa gaseasca unele care sunt aparent folosite in iDevice/Mac-uri, actionand compania Apple in judecata.

In imaginea de mai sus puteti vedea numarul de procese de furt intelectual intentate impotriva unor companii americane si cei de la Apple se afla pe prima pozitie cu 25 de procese intentate doar in cursul anului 2015, ea fiind urmata de catre Actavis si Amazon cu cate 21.

90% dintre procesele intentate au la baza companii care nu-si folosesc brevetele de inventie pentru a produce ceva, ci doar pentru a actiona diverse alte companii in judecata, astfel ca asa-numitele “patent trolls” cumpara brevete de inventie sperand ca se vor imbogati din procese.

Texas este statul favorit al companiilor care incearca sa obtina bani in mod nejustificat de pe urma celor mai bogate companii de pe planeta, iar asta deoarece acolo judecatorii dau in general castig de cauza acestui tip de “patent trolls”, desi nu-si folosesc brevetele pentru altceva decat procese.

Numarul de procese de acest gen a crescut cu 11% fata de anul trecut si se pare ca senatul american lucreaza la o noua legislatie care ar putea impiedica acest tip de companii sa obtina usor bani din procese ce au la baza brevete de inventie.

Exista sansa ca senatul sa impuna unei companii sa poata actiona in judecata o alta competitoare doar daca tehnologia protejata printr-un brevet de inventie este folosita efectiv intr-un produs lansat pe piata si ar putea afecta vanzarile sale.

In caz contrar, limitarea dreptului de utilizare nu aduce vreun beneficiu pentru consumatorii largi, astfel ca tehnologia nu este dezvoltata pentru viitor, deci nimeni nu castiga nimic de aici, dar va ramane de vazut ce vor decide sa faca americanii.

1 COMENTARIU

  1. Dacă procesele sunt inițiate, înseamnă că există un sâmbure de adevăr, și deci, se pare că Apple folosește tehnologii fără să plătească pentru ele.