Eddystone – Google lanseaza o platforma competitoare iBeacons

EddystoneEddystone este o platforma competitoare iBeacons creata de catre compania Google, asta la aproape doi ani de zile distanta din momentul in care cei de la Apple au prezentat tehnologia care interactioneaza cu terminalele iPhone.

iBeacons au fost create in ideea de a le magazinelor din lumea intreaga posibilitatea de a afisa reclame pe iDevice-urile utilizatorilor atunci cand acestia se afla in preajma magazinelor lor, sau chiar in interior, tehnologia functionand in baza Bluetooth-ului disponibil in terminalele mobile inteligente.

Spre deosebire de iBeacons, tehnologia Eddystone este gandita pentru a fi open-source, iar cei de la Google o au creat-o pentru a interactiona atat cu iDevice-urile care ruleaza iOS, cat si cu terminalele mobile care ruleaza sistemul de operare Android creat de catre companie.

Pentru a detecta momentul in care un terminal se afla in apropierea unui beacon, tehnologia Eddystone foloseste sunete de intensitate foarte joasa care sunt emise de catre terminalele mobile prin difuzor sau difuzoare, la interceptarea lor fiind initiata comunicarea.

Ideea ce sta la baza Eddystone este cu siguranta una foarte interesanta si marea diferenta fata de cea a companiei Apple sta in faptul ca mult mai multe companii o vor putea dezvolta pentru implementare in magazine, deci va avea un nivel de adoptie mult mai ridicat.

Mai multe detalii despre tehnologia Eddystone gasiti pe website-ul companiei Google.