ONU foloseste iBeacons pentru a simula un teren minat intr-un muzeu

  Zilele trecute v-am spus ca tehnologia iBeacons este utilizata intr-o facultate pentru a tine evidenta elevilor care participa la cursuri, insa ONU ne demonstreaza ca ea poate fi utilizata in scopuri mult mai nobile. In imaginea de mai sus aveti prezentata o camera din muzeu in care cei de la ONU au implementat routere iBeacons pentru a simula un teren minat. Totul este facut pentru ziua internationala ONU dedicata cresterii atentiei asupra minelor, iar modul lor de utilizare a iBeacons pentru a creste atentia este cu adevarat unic.

The Sweeper exhibit is a live experience of a virtual minefield. When used at a UN event, Sweeper (www.getsweeper.com) is the app that allows anyone to experience the fear of living with land mines (App is going live on April 3). Using iBeacon, a low energy Bluetooth technology to find a phone’s location, the Sweeper app detects transmitters hidden throughout the exhibit. When a person comes too close to a transmitter, it acts as a landmine and detonates, filling the user’s headphones with a jarring, visceral explosion followed by an audio testimony of someone’s actual experience.

  Folosind o aplicatie pentru platforma iOS, oricare dintre vizitatori vor avea posibilitatea de a naviga prin locatia muzeului si a fi atentionati cu o notificare oush cand se apropie de o mina. Avand in vedere unicitatea acestei expozitii, este foarte probabil sa vedem si o inregistrate video a modului in care functioneaza ea, insa asta incepand din data de 4 aprilie, cand publicul va avea acces la ea.

1 COMENTARIU