Primul smartphone din metal lichid va fi lansat in 2015

telefonul TuringPrimul smartphone din metal lichid va fi lansat in 2015, o companie asiatica reusind sa foloseasca celebrul metal pentru a crea carcasa unui terminal mobil numit telefonul Turing, iar in imaginile acestui articol il puteti vedea.

Apple foloseste de ani de zile materialul numit metal lichid, liquid metal, pentru a fabrica o singura componenta a terminalelor iPhone, mai exact cheita care permite deschiderea sertarului SIM pentru a permite inlocuirea unei cartele atunci cand utilizatorul are nevoie de acest lucru.

Telefonul Turing ruleaza sistemului de operare Android si nu are un design atractiv pentru orice fel de utilizatori de pe glob, asa ca va fi dedicat unui numar redus de persoane care apreciaza metalul lichid si isi doresc un smartphone care sa fie rezistent la aproape orice.

Conform producatorilor, telefonul Turing are o carcasa din metal lichid care este mai rezistenta decat cea din aluminiu, insa materialul in sine ar fi mai rezistent decat otelul sau titaniul, astfel ca smartphone-ul ar putea sa reziste aproape oricarui tip de impact.

telefonul Turing 1

Turing este compania care produce telefonul Turing, iar CEO-ul sau sustine ca ea este singura din lume capabila sa produca componente din metal lichid care au o dimensiune mai mare de 10 mm, adica cea pe care o au cheitele pentru deschiderea sertarelor SIM ale terminalelor iPhone.

Conform producatorului, telefonul Turing are un ecran cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie Full HD 1080p de 1920 x 1080 pixeli, un procesor quad-core tactat la 2.5 GHz, 3 GB RAM, spatiu de stocare de minim 64 GB, cititor de amprente, o camera principala de 13 megapixeli si o baterie de 3000 mAh.

telefonul Turing 2

Pentru ca vorbim despre un telefon Turing cu o carcasa fabricata din metal lichid, pretul de vanzare este unul pe masura, compania Turing intentionand sa comercializeze dispozitivul la preturi ce incep de la 740 de dolari in SUA, deci mai scump decat terminalele iPhone.

Voi ce parere aveti despre telefonul Turing ?