Prima Pagina Android Android vs iOS – gradul de utilizare in case in Europa si...

Android vs iOS – gradul de utilizare in case in Europa si SUA

utilizare android si iOSAcum cateva saptamani v-am spus ca Android-ul este preferat de oamenii saraci din cauza faptului ca majoritatea persoanelor cu venituri mici achizitioneaza acest tip de terminale mobile.

Astazi va spun ca iPhone si iPad-urile sunt preferatele oamenilor bogati, insa vorbim si despre un studiu complex realizat de catre o companie americana in cateva tari de pe glob pentru a afla e grad de utilizare au iDevice-urile si terminalele Android in casele oamenilor de toate tipurile.

In imaginea de mai sus aveti prezentat raportul studiului realizat in Germania, Italia, Franta, Marea Britanie si SUA de catre cei de la Strategy Analytics, iar in mod deloc surprinzator ultimele doua tari au cel mai mare grad de utilizare al iDevice-urilor in case.

In Germania, Italia si Franta exista cele mai multe persoane care folosesc terminale Android in mod constant si foarte rar iDevice-uri, iar daca includem si Marea Britanie, gradul de utilizare al terminalelor din ambele platforme depaseste 50%.

Android is most dominant in Germany, where 68% of homes own at least one Android device compared to 23% owning Apple. Apple is stronger than in Germany in both UK and US homes (45% and 44% penetration respectively) but in each case still lags behind Android, which is in 66% of UK and 56% of US homes.

iOS-ul nu depaseste gratul de utilizare al Android in niciuna dintre tarile in care studiul a fost facut, insa cele mai apropiate procente exista in SUA, desi acolo sistemul de operare al celor de la Google este fara discutie dominant si acest lucru nu se va schimba prea curand.

Separat de acestea, studiul releva faptul ca 60% dintre casele cu venituri anuale de peste 100.000 de dolari sunt populate de terminale iOS, insa terminalele Android se afla deasemenea in peste 50% dintre ele, platforma Google dominand restul grupurilor de venituri.

Acestea fiind spuse, Android-ul este foarte utilizat in lumea intreaga, dar acest lucru probabil nu va mira.

 • lucian84

  Sunt o grămada de complexați care cred ca dacă nu au iPhone par oameni săraci si marginalizați in societate, dar nu este așa. Este doar percepția lor fata de ceva mai scump care face același lucru ca si cel ieftin !! Eu cred ca afirmațiile de genu, cei care nu au un iPhone sunt săraci este doar o metoda de manipulare agresiva prin care Apple, reprezentanții, retailerii si cei foarte pasionați încearcă sa impună oamenilor achiziționarea de iPhone-uri.

 • LucianS

  Totul tine de gusturi si de buget…..

 • iRunaway

  Da ma, si Jaguaru’ face acelasi lucru ca si Loganu’. Aia care au Jaguar sunt doar niste complexati. Si apropo. Ultimul Samsung e cu doar 100 – 200 lei mai ieftin decat iPhone 6. Dar aia care isi iau Samsung de-asta la fel de scump ca iPhone sunt ok. Doar aia cu iPhone sunt complexati.

 • razvan

  Oamenii bogati sunt in general 10% maxim dintr-o societate. Asta ar insemna ca iphone-ul e preferat de doar 10%. Cred ca e concluzoe gresita. Eu as zice ca in america, unde nivelul de trai e mult peste iar un iphone e 200 de dolari la prelungire pt un ab de 20$, nu tine de cat de bogat esti ci doar de gusturi.

 • lucian84

  Dacă ar fii între samsung s6 si iPhone 6 o diferența de performanța cum este între jaguar si logan si prețul ar fi de o diferența astronomică. Răzvan are dreptate in ceea ce spune restul e cancan si manipulare !!!

 • unu

  Iphone la abonament costă 100-200 euro, deci nu putem spune că este un produs destinat celor bogați. Nu vorbim de produse de lux, gen mașini scumpe, iahturi, vile, etc.
  În plus, procentul celor care dețin device-uri scumpe cu Android este sensibil egal cu procentul celor care dețin iPhone: 12-15% din piață. Restul de 70% din piață au Androide ieftine, dar e și normal, pentru că aceste produse ieftine penetrează piața pe toate palierele de buget.
  Este adevărat că Androidele ieftine sunt preferate de oamenii săraci, dar asta nu înseamnă că oamenii săraci au Android.