Android vs iOS – gradul de utilizare in case in Europa si SUA

utilizare android si iOSAcum cateva saptamani v-am spus ca Android-ul este preferat de oamenii saraci din cauza faptului ca majoritatea persoanelor cu venituri mici achizitioneaza acest tip de terminale mobile.

Astazi va spun ca iPhone si iPad-urile sunt preferatele oamenilor bogati, insa vorbim si despre un studiu complex realizat de catre o companie americana in cateva tari de pe glob pentru a afla e grad de utilizare au iDevice-urile si terminalele Android in casele oamenilor de toate tipurile.

In imaginea de mai sus aveti prezentat raportul studiului realizat in Germania, Italia, Franta, Marea Britanie si SUA de catre cei de la Strategy Analytics, iar in mod deloc surprinzator ultimele doua tari au cel mai mare grad de utilizare al iDevice-urilor in case.

In Germania, Italia si Franta exista cele mai multe persoane care folosesc terminale Android in mod constant si foarte rar iDevice-uri, iar daca includem si Marea Britanie, gradul de utilizare al terminalelor din ambele platforme depaseste 50%.

Android is most dominant in Germany, where 68% of homes own at least one Android device compared to 23% owning Apple. Apple is stronger than in Germany in both UK and US homes (45% and 44% penetration respectively) but in each case still lags behind Android, which is in 66% of UK and 56% of US homes.

iOS-ul nu depaseste gratul de utilizare al Android in niciuna dintre tarile in care studiul a fost facut, insa cele mai apropiate procente exista in SUA, desi acolo sistemul de operare al celor de la Google este fara discutie dominant si acest lucru nu se va schimba prea curand.

Separat de acestea, studiul releva faptul ca 60% dintre casele cu venituri anuale de peste 100.000 de dolari sunt populate de terminale iOS, insa terminalele Android se afla deasemenea in peste 50% dintre ele, platforma Google dominand restul grupurilor de venituri.

Acestea fiind spuse, Android-ul este foarte utilizat in lumea intreaga, dar acest lucru probabil nu va mira.