iPod Nano si Shuffle nu permit sincronizarea de muzica din Apple Music

iPod Nano Shuffle sincronizare muzicaNoi modele ale iPod Nano si iPod Shuffle au fost lansate in cursul zilei de ieri cu carcase ce au culori noi, dar nimic altceva in plus, iar dupa cum se asteptau unii, ele nu pot sincroniza muzica din Apple Music.

Vorbim aici despre muzica descarcata de catre utilizatori in timpul ascultarii de programe radio sau posturi radio ale celor cateva genuri de muzica pentru care exista asemenea servicii, muzica salvata offline putand fi transferata in diverse iDevice-uri ale companiei Apple.

Printre ele nu se numara si noile modele ale iPod Nano si iPod Shuffle, compania Apple considerand ca ele nu au nevoie de o asemenea optiune pentru a reda muzica, doar cea achizitionata deja prin iTunes Store putand fi sincronizata cu ele pentru redarea la nevoie.

Compania Apple nu a explicat aceasta decizie a sa si e greu de gasit o explicatie clara, chiar daca ar fi vorba despre o prevedere a acordului dintre compania americana si partenerii cu care a incheiat contracte pentru Apple Music.

When you try to sync offline Apple Music tracks to a nano or shuffle, you’re met with this rather disappointing message: “Apple Music songs cannot be copied to an iPod.” You’ll have to rely on your purchased music for those devices, instead.

Nu este exclus ca Apple sa fi fost obligata sa dezactiveze posibilitatea de a sincroniza cu iPod Nano si iPod Shuffle muzica descarcata offline din serviciul Apple Music, insa e greu de gasit o explicatie logica pentru a impune o asemenea masura pe dispozitive cu putin spatiu de stocare.

In ciuda acestui lucru, puteti copia orice fel de alta muzica, care nu este protejata prin drepturi de autor, astfel ca daca aveti muzica disponibila deja in libraria muzicala a iTunes, ea poate fi transferata fara probleme in iPod Nano si iPod Shuffle.