Apple dezvolta iPhone ce se incarca cu energie solara

iPhone incarcare solaraApple dezvolta in momentul de fata o tehnologie extraordinara care nu va ajunge vreodata in produsele sale, ea permitandu-ne sa incarcam cu energia soarelui diverse produse ale sale atunci cand le folosim.

Conform unui brevet de inventie trimis spre inregistrare pentru compania Apple, cei din Cupertino ar fi gasit o metoda de a incorpora incarcatoare solare in terminale iPhone, trackpad-uri, tastaturi wireless si chiar in binecunoscutul Magic Mouse care controleaza Mac-urile.

Conform descrierii facute de Apple, intr-o versiune simplificata, ea poate implementa celule capabile sa preia energia solara si sa transforme lumina ambientala din jurul nostru in energie electrica pe care o poate stoca in bateria produselor pe care le folosim.

Desi teoretic aceasta energie poate fi stocata intr-o baterie incorporata a produsului, Apple descrie si o metoda de incarcare wireless a unor produse, astfel ca vorbim despre un sistem avansat care poate oferi metode avansate de incarcare fara a folosi o priza.

Ideea celor de la Apple este de a extinde autonomia bateriei produselor sale fara ca noi sa mai avem grija incarcarii lor langa o priza sau o baterie externa, astfel ca am putea vorbi despre o schimbare majora pentru modul in care folosim terminale mobile.

Problema cu aceasta tehnologie este ca ea impune prezenta utilizatorilor in lumina directa si puternica a soarelui, altfel sistemul este complet inutil si aceasta este si principala problema in ceea ce il priveste, asa ca ramane de vazut daca Apple va reusi sa o depaseasca.

Avand in vedere ca Apple dezvolta foarte multe tehnologii extrem de importante si prea putine dintre ele ajung sa fie implementate in terminale mobile, nu imi imaginez ca de aceasta data lucrurile vor fi in vreun fel diferite, asa ca nu va astpetati la foarte multe in viitorul apropiat.