Prima Pagina iPhone Apple pregateste o schimbare majora pentru ecranul iPhone, iata ce va oferi

Apple pregateste o schimbare majora pentru ecranul iPhone, iata ce va oferi

iPhone Retina DisplayApple pregateste o schimbare majora pentru ecranul iPhone, compania americana pregatind o gama diversificata de functii noi pe care in momentul de fata nu le poate implementa din cauza limitarilor existente in tehnologia folosita pentru dezvoltarea ecranelor.

Mai exact, compania Apple folsoeste panouri in-cell pentru ecranul Retina al iPhone, iar partenerii sai au probleme mari in a produce acest tip de panouri la scara industriala, problemele existand si in ceea ce priveste cresterea rezolutiei pentru a oferi calitate mai buna pentru imagini.

Din cauza problemelor majore pe care le are productia de panouri in-cell pentru terminalele iPhone, compania Apple se gandeste sa revina la tehnologia G/G folosita in vechile ecrane Retina, aceasta fiind mai usor de produs si mai usor de imbunatatit in viitor, dar cu unele limitari.

Industry rumors have stated Apple will go back to using G/G touch technology in iPhones due to ongoing production issues with In-Cell touch panels. If this were to occur, the earliest effect wound be in iPhones released in 2016, as the next iPhone, currently being referred to as iPhone 6S, will still use In-Cell technology, according to Digitimes Research.

In momentul de fata se pare ca panourile G/G sunt prea groase pentru specificatiile Apple, insa partenerii sai sunt convinsi ca le pot reduce grosimea la una similara cu cea a panourilor in-cell, astfel ca Apple nu va fi nevoita sa creasca grosimea iPhone-urilor sale.

Apple poarta in momentul de fata discutii cu partenerii sai pentru a reveni la tehnologia G/G, iar companii precum TPK par sa fie convins ca ii pot oferi companiei Apple ceea ce doreste fara compromisuri in ceea ce priveste grosimea terminalelor iPhone lansate pe piata.

G/G touch panels may also help Apple develop bezel-free smartphones as In-Cell touch panels reportedly are struggling with touch sensitivity on the edges. Additionally, In-cell touch panels also make it difficult for vendors to pursue higher resolutions including Ultra HD (4K) due to current bottlenecks, the observers said.

Tranzitia la ecranele G/G i-ar permite companiei Apple sa creeze terminale iPhone fara margini laterale, sau ar putea implementa rezolutii 4K pentru ele, astfel ca evolutia iPhone-urilor depinde in principal de o schimbare majora pentru rezolutia ecranelor lor.

Practic Apple tine in loc evolutii majore precum cresterea rezolutiei terminalelor iPhone sau eliminarea completa a marginilor din cauza panourilor in-cell pentru ecrane care au sensitivitate scazuta pe margini si nu permit cresterea usoara a rezolutiei, insa totul se va schimba.

Separat de tehnologia G/G, compania Apple a fost impresionata si de performantele ecranelor AMOLED folosite in Apple Watch, iar daca ele vor indeplini standardele Apple, ar putea fi utilizate in viitor in terminale iPhone, smartphone-urile Android oferindu-le de ani de zile.

Aceasta schimbare majora pentru ecranul iPhone nu va veni totusi prea curand, ci cel mai devreme in anul 2016, Apple avand nevoie de o perioada lunga de testare pentru a face o schimbare atat de radicala, iar iPhone 7 ar putea fi motivul perfect pentru a o introduce.

 • gheorghe

  Pai standardele Apple pt ecrane , dupa cum se vede , sunt mult mai jos decat ale concurentei . Pot utiliza in continuare tehnologii vechi caci fanii se multumesc si cu atat .

 • Au facut cei de la displaymate teste si diferentele dintre calitatea ecranelor iPhone 6 si S6 nu sunt mari, terminalele fiind lansate la 6 luni distanta, asa ca …

 • Aurelian

  Mai bine ar rezolva problema cu mizeria de icloud, ca nu se sincronizeaza toate pozele. Are probleme sora mea cu iPhone 6, prietena mea cu iPhone 5s si eu iPad 4. Bine ca am scapat de iPhone, am trecut la Galaxy S6.

 • Acolo se sincronizeaza tot, vrei sau nu :)))

 • Aurelian

  Ha ha ha…foarte amuzant. Ai vorbit din experienta sau din ceea ce ai citit pe net? Eu vorbesc din experienta de utilizator Android si iOS, tu iOS. Pana nu folosesti cele doua sisteme simultan nu ai cum sa compari. Acum ceva timp, Android era un adevat gunoi, dar in ultimul timp a evoluat mult si se pare ca iOS i-a luat locul.

 • De unde stii tu ca nu folosesc Android constant? Eu vorbeam aici despre incarcarea pozelor, nu despre cum merge sistemul de operare in general.

 • Aurelian

  iCloud face parte din sistemul de operare iOS, nu este o optiune, deci ar trebui sa functioneze impecabil. Si mai ales atunci cand platesti un abonament lunar, pentru ca cei 5 GB pe care ii ofera Apple gratis nu prea sunt de ajuns pentru nimeni.

 • iCloud face parte din iOS, dar nu esti obligat sa-l folosesti, nici sistemul de incarcare al pozelor. Poti folosi Dropbox, Google Photos si multe altele pentru salvarea pozelor, asa ca decat sa platesti ceva ce nu merge si sa te plangi, mai bine folosesti alternativele.

 • Aurelian

  Ai dreptate, nu este obligatorie folosirea iCloud. Cumparam produse Apple si folosim servicii Google. Mi se pare foarte normal.

 • Poti folosi ce vrei daca nu iti place ce ofera Apple sau nu vrei sa dai bani.

 • Gabriel

  Folosesc exclusiv IOS de 5 ani, cu mii de poze si sute de filme si nu am avut vreodata nevoie de Icloud, asa ca Aurelian, nu este nimic obligatoriu.
  Eu cred ca e cazul sa ne respectam alegerile uni altora fara alte comentarii!
  Chiar daca din punctul meu de vedere Androidul e un gunoi complicat, nu am promovat vreodata IOS-ul, e alegerea mea si atat

 • Vlad

  @gabriel ,fără supărare.. Îți respect alegerea dar totusi sunt curios dece zici ca androidul este complicat ,serios acum…singura diferență ar fi ca în android există acel sertar pentru aplicații ,nu cred ca nu ai fi în stare să faci pe un android ce faci pe ios.