Prima Pagina aplicatii Google Play este regele descarcarilor de aplicatii, App Store al veniturilor

Google Play este regele descarcarilor de aplicatii, App Store al veniturilor

descarcari aplicatii App Store Google Play

Cu doar cativa ani in urma App Store era “regele” necontestat al magazinelor de aplicatii pentru terminale mobile cu cele mai multe descarcari, incasari si profit generate pentru compania Apple, insa in ultimul an si jumatate lucrurile s-au schimbat radical pe aceasta piata.

Google Play-ul celor del la Google a evoluat intr-un ritm alert astfel ca in momentul de fata magazinul virtual al celor din Mountain View are mai multe aplicatii decat App Store, iar multumita acestui lucru genereaza si un numar mult mai mare de descarcari de aplicatii.

In imaginea de mai sus aveti cel mai recent studiu realizat pentru acest segment si se poate observa cat se poate de clar faptul ca Google Play genereaza de aproape 2 ori mai multe descarcari pentru aplicatii decat App Store, aceasta fiind o premiera in acest sens pentur cele doua companii.

Google Play extends its edge in downloads to 85%, while iOS maintains its lead in revenue. But the biggest story in Q2? The strong performance of video streaming apps. Video streaming growth led to the Entertainment category moving up to #4 by worldwide iOS revenue. Not only are streaming apps like HBO Now showing popularity in the US, China also saw explosive revenue growth headlined by Youku, iQIYI and Tencent Video.

Daca ne uitam la incasari lucrurile sunt complet diferite, deoarece App Store genereaza incasari de aproape 2 ori mai mari decat Google Play, iar acest lucruri nu este absolut deloc surprinzator avand in vedere ca acelasi lucru se intampla de foarte, foarte multa vreme.

Practic, desi Google Play are de 2 ori mai multe descarcari trimestriale decat App Store, nu reuseste sa genereze decat jumatate din veniturile App Store-ului, iar asta spune foarte multe despre tipurile de utilizatori care folosesc terminalele Android.

S-a spus in foarte multe randuri ca Android-ul este preferat de persoanele cu resurse financiare reduse, iar acest lucru este confirmat din nou de acest studiu, utilizatorii Android fiind reticenti in a cumpara aplicatii din Google Play pentru utilizare zilnica.

 • xuxu

  sa vedem la jumatatea lui 2016 cum va sta situatia

 • CataRossi

  E cacat! IOS <3

 • Mrs

  Diferenta se datoreaza faptului ca in app store cele mai multe aplicatii sunt pe bani…

 • iTu

  asta e realitatea, oameni cu venituri mai mici e clar ca nu i-si cumpara iphone si nici nu dau bani pe appuri. mai e si treaba ca muti pirateaza pe android nu ca pe iOS nu ar fi care o fac si de aici incasari mai mici.

 • V.P

  @xuxu , adica ??

  Ofera-mi o solutie de Jailbreack , Cydia , AppSync ,Hackulo.us , Installous sa vezi cine mai calca prin AppStore .
  Ce vremuri !! .

 • gheorghe

  iTu – numai un imbecil ar plati ceva cand poate lua gratis – wake-up . Sigur ca intervin reclamele , dar asta e alta poveste .
  Spor la facut curul mare lui Apple (30%) , daca si asta e o mandrie pentru isheep .

 • Multumim gheorghe pentru prezenta, te-am tolerat, e a nu stiu cata oara, dar cand un om vine si injura pe bloguri, trebuie sa te intrebi cat il duce capul, ce face pe acasa si il lasi sa-si vada de treaba, multumim.

 • iTu

  Georghe sunt prea matur sa piratez appuri care costa cativa euro. Cand platesc ma gandesc la cel care a muncit sa faca appul. Poate imi spui si mie ce app in google play e gratis si pe app store costa bani ca uni inca au impresia ca e asa.

 • Ctrl

  @iTu: hai ca iti spun eu una platita pe iOS si gratis pe Android: Angry Birds. Iar lista e luuunga, prietene. Gheorghe la genul asta de aplicatii se referea, nu la piratare. Vezi ca spune “sigur ca intervin reclamele”. Iar pe aplicatiile piratate nu sunt reclame.
  https://itunes.apple.com/us/app/angry-birds/id343200656?mt=8
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rovio.angrybirds&hl=ro
  @gheorghe: iesi acasa!

 • unu

  @iTu
  Conform unui raport al AppBrain, in Google Play exista aproximativ 1.600.000 aplicatii, dintre care 87% sunt free (1.400.000), si doar 13% (208.000) sunt de slaba calitate.
  Ma indoiesc de faptul ca in App Store, aplicatiile gratuite sunt in proportie similara.

  Se pare ca monetizarea aplicatiilor din Google Play nu se face neaparat prin pretul de achizitie al aplicatiei, ci prin reclame, achizitii in aplicatie, etc. Apple nici nu are interesul sa monetizeze altfel decat prin costul de achizitie, pentru ca acolo isi ia comisionul de 30%.
  Orice alta discutie referitoare la nivelul veniturilor androizilor sau iphonistilor este seaca. Nu facem decat sa intarim stereotipuri, asa cum si strainii spun ca romanii sunt tigani, saraci, hoti, etc.

  Statisticile astea nu pot decat sa ne ajute sa intelegem cum functioneaza industria asta.