Prima Pagina Facebook De ce nu merge Facebook cu sau fara WiFi

De ce nu merge Facebook cu sau fara WiFi

nu merge facebookFacebook nu merge pe WiFi sau fara WiFi pentru anumite persoane in momentul de fata si problema are deja cateva ore de existenta fara a fi rezolvata in vreun fel sau altul, desi nu se stie exact ce are ea la baza.

In cazul meu problema a inceput undeva pe la amiaza si practic Facebook nu mergea cand conexiunea de internet trecerea prin router, asta in conditiile in care conexiunea de internet facuta prin introducerea cablului direct in placa de retea a calculatorului permitea accesarea Facebook.

Facebook nu mergea pe WiFi sau prin calculator conectat la router, insa pe iPhone puteam accesa Facebook folosind o conexiune celulara de date, astfel ca am pus problema fie in seama celor de la RCS & RDS, de la care am conexiunea de internet, fie in seama router-ului.

Dupa cateva ore in care am asteptat sa vad daca RCS & RDS are vreo problema care poate fi rezolvata, am conectat cablul de internet direct la PC si Facebook functiona, asa ca al doilea suspect a devenit router-ul si problema principala pare sa fi fost la el de la bun inceput.

Nu va pot spune sigur ce anume a impiedicat accesarea Facebook, insa o resetare a router-ului cu revenirea la setarile din fabrica a refacut Facebook functional, asta in conditiile in care inclusiv setarea DNS-ului public al Google nu a rezolvat problema anterior.

Am crezut ca problema este izolata doar la mine, insa am realizat ca exista multiple persoane pentru care Facebook nu merge cand este accesat prin WiFi, asa ca acest articolare menirea de a va spune ca singura metoda care a rezolvat problema la mine a fost revenirea la setarile din fabrica pentru router.

Avand in vedere ca problema a aparut din senin, cred ca are legatura cu schimbari de DNS-uri facute de catre cei de la Facebook, insa pana una-alta, aveti rezolvarea mentionata mai sus, cu recomandarea ca procedura sa nu fie facuta daca nu stiti sa refaceti setarile router-ului vostru.

Problema afecteaza doar anumite persoane, asa ca daca nu ati intampinat-o, probabil nici nu o veti intampina.

 • Marian

  momentan si a revenit cel putin mie personal imi merge si fara sa fi facut setarile respective daca sunteti care nu va merge va recomand ca un cunoscator in materie sa faceti cele mentionate de zaoane, daca tot nu merge reveniti ca va stau la dispozitie cu alte idei care v-ar putea ajuta

 • iRaz

  ipconfig /flushdns

 • NicKel

  la mine s-a rezolvat prin restartarea mc-ului (Fiberlink 200)

 • @iRaz: Nu merge.

 • cosmin

  Mai specifica ca trebuie reconfigurat si routerul ca sunt destui destepti care reseteaza routerul si se uita la el in asteptarea internetului ….. Cand scri un articol scrie complet ce trebuie facut

 • Da, ai si tu dreptate, dar, ca sa resetezi un router inseamna sa stii de unde sa faci chestia asta, am plecat pe presupunerea ca nu oricine stie ce butoane sa apese ca sa reseteze un router si stie sa-l configureze.

 • cosmin

  Chiar fac retelistica si credema toata lumea apasa pe butonul de reset crezand ca va merge mai bine intrnetul. De obicei se confunda reset cu restart :)))

 • pynky

  Am si eu aceiasi problema cu facebook si momentan sant in italia

 • xelybry

  ANTIRECLAMA ! Normal… Orange sunt cei mai buni… nimeni nu fura ca ei…

 • @xelybry: Ce treaba are Orange aici ? :)))

 • Cosmin

  La mine a mers si cu un restart al routerului

 • rundown

  Mai da-l in foc de FB. Nu rezisti o zi fara?

 • Moise

  Aceeasi problema dar cu un hard reset la iphone a mers perfect.

 • SteALth

  Problema ține de DNS-urile RDS (plus alți câțiva provideri care au net de la ei). Schimbați-le cu cele ale Google ( 8.8.8.8 și 8.8.4.4 ) și va merge perfect.
  Succes

 • marus

  de doua ore FB face fite . si aseara la fel. se incarca pagina doar 25%.