De ce nu merge Facebook cu sau fara WiFi

nu merge facebookFacebook nu merge pe WiFi sau fara WiFi pentru anumite persoane in momentul de fata si problema are deja cateva ore de existenta fara a fi rezolvata in vreun fel sau altul, desi nu se stie exact ce are ea la baza.

In cazul meu problema a inceput undeva pe la amiaza si practic Facebook nu mergea cand conexiunea de internet trecerea prin router, asta in conditiile in care conexiunea de internet facuta prin introducerea cablului direct in placa de retea a calculatorului permitea accesarea Facebook.

Facebook nu mergea pe WiFi sau prin calculator conectat la router, insa pe iPhone puteam accesa Facebook folosind o conexiune celulara de date, astfel ca am pus problema fie in seama celor de la RCS & RDS, de la care am conexiunea de internet, fie in seama router-ului.

Dupa cateva ore in care am asteptat sa vad daca RCS & RDS are vreo problema care poate fi rezolvata, am conectat cablul de internet direct la PC si Facebook functiona, asa ca al doilea suspect a devenit router-ul si problema principala pare sa fi fost la el de la bun inceput.

Nu va pot spune sigur ce anume a impiedicat accesarea Facebook, insa o resetare a router-ului cu revenirea la setarile din fabrica a refacut Facebook functional, asta in conditiile in care inclusiv setarea DNS-ului public al Google nu a rezolvat problema anterior.

Am crezut ca problema este izolata doar la mine, insa am realizat ca exista multiple persoane pentru care Facebook nu merge cand este accesat prin WiFi, asa ca acest articolare menirea de a va spune ca singura metoda care a rezolvat problema la mine a fost revenirea la setarile din fabrica pentru router.

Avand in vedere ca problema a aparut din senin, cred ca are legatura cu schimbari de DNS-uri facute de catre cei de la Facebook, insa pana una-alta, aveti rezolvarea mentionata mai sus, cu recomandarea ca procedura sa nu fie facuta daca nu stiti sa refaceti setarile router-ului vostru.

Problema afecteaza doar anumite persoane, asa ca daca nu ati intampinat-o, probabil nici nu o veti intampina.