Iata primul smartphone cu baterie de 6250 mAh si marele compromis impus

Dogee smartphone baterie 6000 mahAutonomia bateriei smartphone-urilor este una dintre principalele “griji” ale utilizatorilor, dar si ale producatorilor acestui tip de terminale mobile, iar o companie asiatica incearca sa rezolve problema cuo schimbare majora pentru industrie.

Mai exact, cei de la Dogee au implementat prima baterie de 6250 mAh intr-un smartphone, iar in imaginile acestui articol puteti vedea terminalul mobil a carui baterie are o capacitate mai mult decat dubla fata de ce a iPhone 6 Plus, deci teoretic poate oferi o autonomie dubla.

Denumit HomTom, smartphone-ul celor de la Dogee are o grosime de 9.9mm pentru a putea “ascunde” bateria enorma de care utilizatorii se pot bucura,a stfel ca vorbim despre un mare compromis facut in ceea ce priveste design-ul pentru a oferi o autonomie grozava pentru terminal.

Desi are o baterie cu o capacitate apropiata de cea a unei tabelte cu ecran de 7 inch, smartphone-uri se incarca extrem de rapid, 75% din capacitatea totala a bateriei fiind incarcata in nu mai putin de 30 de minute multumita unei tehnologii de incarcare rapida a companiei MediaTek.

In ceea ce priveste hardware-ul, smartphone-ul HomTom are la baza un chip MediaTek MT6735 cu procesor quad-core, ecran de 5.5 inch cu rezolutie 720 p de 1280 x 820 pixeli, o camera principala de 13 megapixeli, o camera frontala de 5 megapixeli si Android 5.1 Lollipop.

Desi specificatiile sunt foarte bune pentru un smartphone Android al unui producator in mare parte necunoscut, deocamdata nu se stie ce pret de vanzare va avea el in momentul lansarii, dar nu-mi imaginez ca ar putea costa mai mult de 300 – 400 dolari pe pietele din China.

Principala “lectie” pe care multi ar trebui sa o invete de aici este ca smartphone-urile cu baterii mari impun si un compromis in ceea ce priveste grosimea carcasei, asa ca daca va doriti autonomie foarte buna trebuie sa fiti pregatiti sa umblati cu “caramizi” in buzunare, altfel implementarea bateriilor mari este imposibila.