Prima Pagina smartphone Iata primul smartphone cu baterie de 6250 mAh si marele compromis impus

Iata primul smartphone cu baterie de 6250 mAh si marele compromis impus

Dogee smartphone baterie 6000 mahAutonomia bateriei smartphone-urilor este una dintre principalele “griji” ale utilizatorilor, dar si ale producatorilor acestui tip de terminale mobile, iar o companie asiatica incearca sa rezolve problema cuo schimbare majora pentru industrie.

Mai exact, cei de la Dogee au implementat prima baterie de 6250 mAh intr-un smartphone, iar in imaginile acestui articol puteti vedea terminalul mobil a carui baterie are o capacitate mai mult decat dubla fata de ce a iPhone 6 Plus, deci teoretic poate oferi o autonomie dubla.

Denumit HomTom, smartphone-ul celor de la Dogee are o grosime de 9.9mm pentru a putea “ascunde” bateria enorma de care utilizatorii se pot bucura,a stfel ca vorbim despre un mare compromis facut in ceea ce priveste design-ul pentru a oferi o autonomie grozava pentru terminal.

Desi are o baterie cu o capacitate apropiata de cea a unei tabelte cu ecran de 7 inch, smartphone-uri se incarca extrem de rapid, 75% din capacitatea totala a bateriei fiind incarcata in nu mai putin de 30 de minute multumita unei tehnologii de incarcare rapida a companiei MediaTek.

In ceea ce priveste hardware-ul, smartphone-ul HomTom are la baza un chip MediaTek MT6735 cu procesor quad-core, ecran de 5.5 inch cu rezolutie 720 p de 1280 x 820 pixeli, o camera principala de 13 megapixeli, o camera frontala de 5 megapixeli si Android 5.1 Lollipop.

Desi specificatiile sunt foarte bune pentru un smartphone Android al unui producator in mare parte necunoscut, deocamdata nu se stie ce pret de vanzare va avea el in momentul lansarii, dar nu-mi imaginez ca ar putea costa mai mult de 300 – 400 dolari pe pietele din China.

Principala “lectie” pe care multi ar trebui sa o invete de aici este ca smartphone-urile cu baterii mari impun si un compromis in ceea ce priveste grosimea carcasei, asa ca daca va doriti autonomie foarte buna trebuie sa fiti pregatiti sa umblati cu “caramizi” in buzunare, altfel implementarea bateriilor mari este imposibila.

 • Xmsn

  Prefer o carcasa putin mai groasa, dar bateria sa tina mai mult decat una subtire fara sa fiu nevoit sa incarc telefonul de doua ori. Oricum telefoanele sunt destul de mari ca si dimensiune. Eu nu inteleg de ce nu se implementeaza si baterii pe masura lor. De ce Samsung poate si Apple nu !!!! Raspunsul este simplu !!! Nu vor ! Pentru ca nu vor mai avea vanzari la generatia urmatoare de smartphone-uri .

 • criss216261

  :))))))

 • rundown

  Mai e o panarama de firma “Gionee” tot in Asia, ce o lansat la apa mai acu ceva timp o baterie de 5000 sau 5500 :))

 • Adioff

  Parerile sant impartite , eu prefer unul usor si subtire sa-l incarc in fiecare noapte decat unul gros si greu ca sa-l incarc a doua noapte .

 • EuGeorge

  Nu este chiar atât de gros cum este prezentat aici, adica pe bune, din descriere parca ar fi o mare cărămidă
  Este la fel de gros precum un HTC M9, LG G4 sau ca un Iphone 4.
  Dacă ai avut un Iphone 4 si a fost ok, nu poti sa spui ca asta e o cărămidă.

 • megasystem

  Si daca ne mai aducem aminte de note 1 cat era de caramida ce am putea face si toata lumea era gramada pe el … Toti vorbiti de baterii sa tina mult si majoritatea nu stiti cu ce se mananca mAh …plus de asta ca sa se ajunga la baterii cu multi mAh trebuie sa fie testata si retestata de supraincalzire ,rezistenta etc…iar o companie care se respecta nu se arunca pe piata high cu lucruri netestate si nestabile … Eu unul sunt multumit de bateria ip6 si mi se pare suficient (mentionez ca il utilizez intens) …oricum asta este o strategie de piata ca sa ajunca putin cunoscut brandul prin reclama publicata cu cea mai mare baterie etc…va salut si sa aveti o zi placuta

 • Mihai

  3g gs cat avea? 12 mm 13? hmm of au trecut 7 ani, dar asa este uitam repede.