iPad inregistreaza cea mai scazuta cota de piata din ultimii ani

cota de piata iPadVanzarile de tablete scad de cateva trimestre fiscale incontinuu, iar in Q2 2015 lucrurile nu s-au imbunatatit, vanzarile acestui tip de terminale mobile scazand cu 8% sau aproximativ 3.3 milioane de unitati la nivel global.

Scaderea in vanzari a afectat doar companiile Apple si Samsung, in cazul lor scaderile fiind de 17.9% si respectiv 12%, cotele de piata ale produselor lor scazand la 24.5% in cazul tabletelor iPad si 17% in cazul tabletelor Samsung, pentru Apple aceasta fiind cea mai scazuta cota de piata din ultimii ani.

Desi Samsung si Apple au inregistrat scaderi serioase ale cotelor de piata, nu acelasi lucru poate fi spus si in cazul celor de la Lenovo sau Huawei, aceste doua companii inregistrand 246.6% in cazul primului producator si 103.6% in cazul celui de-al doilea producator, acestea fiind cele mai mari cresteri raportate pentru producatorii importanti.

The worldwide tablet market declined -7.0% year over year in the second quarter of 2015 (2Q15) with shipments totaling 44.7 million units according to preliminary data from the International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Tablet Tracker. Marked by little hardware innovation and limited vendor portfolio updates, the market also declined -3.9% compared to the first quarter of 2015.

Separat de top 5 producatori de tablete, restul producatorilor mai putin importanti au inregistrat per total o scadere cu 9.3% a vanzarilor de tablete in ultimele 3 luni, cresterile inreggistrate de Huawei si Lenovo fiind prea mici pentru a acoperi lipsa de interes la nivel global.

Desi acum mai bine de un an de zile tabletele erau extrem de cautate de catre utilizatorii din lumea intreaga, iata ca acum phablet-urile au ocupat acest loc in preferintele lor si se pare ca lucrurile nu se vor schimba prea curand, in ciuda eforturilor depuse de Apple sau Samsung pentru a creste vanzarile.