Nvidia cheama in service tabletele Shield vandute in ultimul an incercand sa evite procese

Nvidia SHIELD chemat in serviceNvidia este unul dintre cei mai mari producatori de placi grafice pentru PC-uri, sau terminale mobile, iar cu mai bine de un an de zile in urma a lansat Nvidia Shield, o tableta cu potential enorm.

Nvidia Shield a fost apreciata de un numar foarte mare de utilizatori, asta desi compania nu a stabilit vreun record de vanzari cu ea, iar acest lucru este cel mai probabil de bun augur din moment ce acum compania cheama in service o parte dintre tabletele vandute in ultimul an.

Mai exact, se pare ca bateriile cu numele de cod Y01 din tabletele Nvidia Shield vandute in ultimul au prezinta risc de supraincalzire si explozie care ar putea accidenta serios utilizatorii sau ar putea provoca incendii, astfel ca Nvidia a decis sa le schimbe gratuit in cadrul programului initiat recent.

Utilizatorii care au tablete Nvidia Shield cu baterii cu codul Y01 pot vizita gratuit un service autorizat de catre companie pentru a cere inlocuirea tabletei in mod gratuit, totul intr-o incercare de a evita accidente care afecteaza utilizatorii sau ar putea crea pagube materiale serioase.

NVIDIA has announced a recall of its SHIELD tablets, sold between July 2014 and July 2015. NVIDIA has determined the battery in these tablets can overheat and pose a fire hazard. As part of this recall, NVIDIA will be replacing the tablet. NVIDIA is asking customers to submit a claim for a replacement device. NVIDIA is also asking consumers to stop using the recalled tablet.

Practic puteti privi situatia ca una a unui producator de automobile care cheama in service diverse modele pentru a repara probleme la sistemele de franare, directie, etc, insa aici vorbim despre o baterie care poate exploda in orice moment deoarece a fost produs fabricata.

Desigur ca imaginea Nvidia si a tabletei Nvidia Shield sunt serios afectate de catre aceasta problema foarte serioasa, insa este bine ca exista initiativa de a inlocui gratuit produsele afectate inainte ca diverse persoane sa fie ranite.