Utilizarea Safari in locul Chrome sau Firefox creste cu pana la cateva ore autonomia bateriei

autonomie baterie Safari Chrome FirefoxDaca folositi sau foloseasti browserul Google Chrome cu un MacBook, atunci probabil ati observati ca el nu daor ca are nevoie de resurse foarte mari, ci consuma si impresionant de multa energie pentru a va permite sa navigati in voie pe internet pe orice website-uri doriti.

Pentru a ne spune exact cata baterie consuma Google Chrome, Firefox si Safari pe MacBook-urile companiei Apple care ruleaza sistemul de operare OS X, o publicatie americana a facut o serie de texte extinse, iar in acest articol puteti vedea care au fost rezultatele obtinute.

In medie, folosirea Safari in locul Firefox sau Google Chrome va poate oferi cu o ora de autonomie in plus pentru MacBook-ul vostru, insa desigur ca asta implica si renuntarea la anumite functii care sunt oferite prin diversele add-on-uri pe care browserele Mozilla si Google le pot rula.

Impartind rezultatele pe categorii, Safari obtine cele mai bune rezultate in fata competitorilor cand vine vorba despre efectuarea de streaming audio prin intermediul website-ului 8-Tracks, diferenta dintre el si Firefox sau Chrome fiind de peste 3 ore, deci enorma daca privim autonomia totala.

autonomie baterie Safari Chrome Firefox 1

Uitandu-ne si al alte tipuri de task-uri ce pot fi intreprinse de pe laptop-uri observam ca Safari este mai eficient in consum decat Chrome sau Firefox cand vine vorba de trimiterea de email-uri, citirea de stiri, vizualizarea de clipuri video sau utilizarea retelelor de socializare.

Practic Safari consuma mult mai putine resurse si implicit ofera o autonomie a bateriei care este net superioara celei existente in cazul folosirii Firefox sau a Chrome, asa ca in cazul in care doriti as va maximizati autonomia bateriei este bine sa folositi tot timpul Safari pe MacBook.

autonomie baterie Safari Chrome Firefox 2

Apple prezinta Safari ca fiind mai rapid si mult mai eficient din punct de vedere energetic decat orice alt browser disponibil pentru laptop-uri, iar acum vedem o sursa independenta care confirma aceste informatii.

autonomie baterie Safari Chrome Firefox 3

autonomie baterie Safari Chrome Firefox 4

autonomie baterie Safari Chrome Firefox 5

3 COMENTARII