Operatorii de telefonie mobila si magazinele din Rusia refuza sa cumpere telefoane Samsung

Samsung RusiaOperatorii de telefonie mobila si marile magazine din Rusia refuza sa cumpere telefoane Samsung din cauza numarului foarte mare de unitati cu defecte si a politicii Samsung privind oferirea de garantie pentru ele.

Operatorii de telefonie mobila MegaFon si VimpelCom, plus doua dintre cele mai mari magazine rusesti numite Euroset Holding si Svyaznoy au decis sa suspende achizitiile de smartphone-uri Samsung din cauza motivului mentionat anterior.

Conform operatorilor de telefonie mobila, numarul de terminale Samsung cu defecte reprezinta 7% din vanzarile totale, cifra fiind mai mare decat in cazul celorlalti producatori de terminale mobile, asa ca ei au decis sa suspende complet achizitiile de dispozitive momentan.

Separat de telefoane mobile, unul dintre operatori a blocat inca din luna iunie achizitiile de tablete, preferand sa vanda doar unitatile pe care le are in stoc, iar conform reprezentantilor sai, vanzarile de produse mobile ale Samsung ar fi scazut cu pana la 25% in Rusia in ultima luna.

Carriers PJSC MegaFon and VimpelCom Ltd. and retailers Euroset Holding NV and Svyaznoy suspended ordering from the South Korean company. VimpelCom stopped purchases after faulty units among Samsung devices reached as high as 7 percent, more than among other brands, the carrier said in an e-mail.

Cei doi operatori de telefonie mobila si cei doi mari retaileri au peste 11.000 de magazine in Rusia, astfel ca vorbim despre o problema majora pentru Samsung, unul dintre magazine suspendand achizitiile inca din luna mai, chiar dupa lansarea Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge.

Conform tuturor celor 4 companii, ele ar fi fost obligate sa suporte o mare parte dintre costurile generate de repararea unitatilor defecte aduse de catre clienti si de aici s-a stricat relatia cu Samsung, coreenii fiind acum nevoiti sa isi convinga partenerii sa le vanda din nou produsele.

Svyaznoy stopped ordering Samsung phones and tablets in June and keeps selling what’s left of previously bought batches, spokeswoman Maria Zaikina said by phone. Euroset suspended purchases in May, Chief Executive Officer Alexander Malis said by phone.

Probleme cu produsele Samsung care se strica repede au mai existat, insa aceasta este prima oara cand un grup atat de mare de parteneri refuza sa mai cumpere unitati de la companie din cauza numarului mare de unitait defecte, iar acest lucru va afecta serios Samsung.

Avand in vedere curajul celor din Rusia, exista posibilitatea ca alte companii sa actuioneze intr-o maniera similara in viitor, asa ca nu ar fi exclus de crezut ca alte companii vor sista vanzarile de produse Samsung.

Partea buna pentru Apple si Lenovo este ca produsele lor incep sa fie promovate in locul celor de la Samsung, asa ca va fi interesant de vazut cum va evolua cota de piata a coreenilor.