Jumatate din clientii Orange folosesc smartphone-uri

Orange Romania logoOrange Romania este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara, iar conform informatiilor oferite de catre directorul comercial al companiei, peste jumatate dintre clientii sai folosesc smartphone-uri in utilizarea serviciilor.

Conform lui Julien Ducarroz, director comercial al Orange Romania, desi peste jumatate dintre clientii Orange folosesc smartphone-uri, cererea pentru acest tip de terminale mobile ramane in continuare ridicata, ea generand si o crestere a consumului de internet mobil in tara noastra.

In ciuda numarului mare de utilizatori, piata de tablete si smartphone-uri va continua sa creasca in 2015, conform directorului Orange, insa vorbim despre un trend global care mentine vanzarile de smartphone-uri la un nivel ridicat, chiar si in pietele dezvoltate.

Conform lui Julien Ducarroz, principalele surse de crestere pentru vanzarile de smartphone-uri sunt oamenii care inca nu au un smartphone si cei care le schimba, insa aceste informatii erau logice pentru toata lumea, mult mai interesant fiind de aflat care dintre cele doua segmente genereaza vanzarile cele mai mari.

Piaţa de tablete şi smartphone-uri va continua să crească în acest an. Astăzi peste jumatate din baza noastră de clienţi au smartphone. Încă avem potenţial de creştere. Întrebarea dacă volumul total al pieţei locale va continua să crească are un răspuns clar, pot paria că va fi creştere, care va fi generată de două surse principale: oamenii care nu au un smartphone – care îşi cumpără unul şi cei care au unul, dar îl schimbă.

Avand in vedere ca peste 60% dintre cele aproximativ 4 milioane de telefoane mobile vandute in Romania pleaca din magazinele operatorilor de telefonie mobila, este clar ca evolutia peitei din tara noastra depinde in principal de cele trei mari companii telecom din tara noastra.

Orange are cea mai mare acoperire 4G din tara noastra si probabil cele mai mari vanzari de smartphone-uri 4G din Romania, insa din pacate nu stim cifre exacte pentru numarul de utilizatori de smartphone-uri, vanzarile totale, etc, secretomania fiind preluata de toti marii operatori din tara.