Huawei Nexus 5 apare intr-un prim clip Video

Huawei Nexus 5Huawei Nexus 5 este unui dintre cele doua terminale din seria Nexus pe care compania Google le va lansa anul acesta, cei din Mountain View adoptand strategia Apple in ceea ce priveste lansarea de smartphone-uri.

Practic Google va lansa un terminal Nexus cu ecran de pana in 5.2 inch si un al doilea terminal din aceeasi categorie cu un ecran de minim 5.5 inch, ambele dispozitive urmand a rula sistemul de operare Android, ele fiind dezvoltate de catre producatori diferiti pentru lansare pe piata.

Desi deocamdata nu se stiu clar specificatiile tehnice ale Huawei Nexus 5, ceea ce stim pana acum este ca Google intentioneaza sa implementeze rezolutie QHD pentru ecran, camera de 21 de megapixeli si chip-ul Snapdragon 810 sau Snapdragon 820 in functie de disponibilitate.

In ceea ce priveste design-ul se pare ca terminalul are margini metalice si o carcasa din plastic, insa vizibile in clip sunt un port USB-C si un cititor de amprente, compania Google implementand suport nativ in Android pentru asemenea tipuri de componente, deci oferirea de hardware dedicat era normala.

Avand in vedere ca Google are obiceiul de lansar smartphone-uri in toamna fiecarui an, ne putem astepta ca Huawei Nexus 5 sa isi faca apritia undev ain cursul lunii septembrie si sa fie cel mai puternic terminal mobil de pe piata, asa cum s-a intampla si in cursul anului trecut.

2 COMENTARII