Nexus 7 ajunge in toamna in doua versiuni, iata ce hardware vor avea

Nexus 7Nexus 7 va fi lansat in toamna de catre compania Google, cea de-a saptea versiune a smartphone-ului dedicat dezvoltatorilor urmand a concura cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus pe piata, asta doar in principiu, deoarece in realitate vanzarile acestei serii n-au fost vreodata grozave.

Daca in trecut cei de la Google s-au folosit de HTC, Motorola sau ASUS pentru a fabrica terminalele din seria Nexus, ei bine iata ca in 2015 Nexus 7 urmeaza sa fie produs de catre Huawei, o companie chinzeasca in plina ascensiune.

Conform unor informatii aparute astazi, Nexus 7, sau Huawei Nexus, urmeaza sa contina un ecran QHD cu diagonala de 5.7 inch, o carcasa din metal, un chip Snapdragon 820 si un cititor de amprente, specificatii impresionante, asa cum ne-a obisnuit Google.

Spre deosebire de vechile terminale Nexus, pentru Nexus 7 compania Google implementeaza o carcasa premium, astfel ca ar putea atrage atentia unui numar ceva mai mare de utilizatori interesati de smartphone-uri puternice cu sistem de operare Android.

In anul 2015 compania Google ar putea lansa doua terminale Nexus 7, unul fabricat de catre LG cu un ecran ce are diagonala de 5 inch si cel de-al doilea fabricat de catre Huawei, acesta urmand a avea un ecranul de 5.7 inch despre care am vorbit anterior.

Daca Google va lansa doua terminale Nexus 7 in 2015, atunci vorbim despre o noua companie care preia o strategie a celor de la Apple in ceea ce priveste vanzarea de smartphone-uri, insa probabil putina lume mai este surprinsa de o asemenea schimbare de atitudine.

Separat de dimensiunea ecranelor, cele doua modele ale Nexus 7 ar putea avea specificatii tehnice identice, asta daca nu cumva Google va dori sa vanda un terminal la un pret mult mai mic decat cel practicat pentru phablet, aceasta practica fiind des intalnita in cazul producatorilor de terminale Android.

Aceste afiind spuse, ce parere aveti despre ceea ce face Google cu Nexus 7 ?

5 COMENTARII

  1. Ai vrut sa spui strategia Samsung , cu Galaxy S si Note , care mai apoi a fost adoptata de toti si in cele din urma si de Apple .

  2. @ghe eram tentat sa iti dau dreptate, dar apoi mi-am amintit ca strategia samsug este sa scoata oricate telefoane cu oricate configuratii pentru orice buzunar, deci argumentul tau a devenit invalid.

  3. Aici vorbim de modele high-end ,si gheorghe are dreptate…nu înțeleg dece zaone a spus ca google preia strategia apple dar în fine ,până la urma telefoanele ar trebui să aibe orice formă înafară de cea dreptunghiulară ca să îi mulțumească pe cei de la apple și pe unii din fanii lor