Uniunea Europeana sustine ca Apple nu a incercat sa distruga Spotify

Apple Music EuropaLansarea Apple Music a adus pentru Apple si partenerii sai cateva investigatii in Europa si SUA, cei de la Spotify sustinand ca Apple foloseste tactici neconcurentiale pentru a obtine un avantaj injust in fata sa.

Mai exact, Apple era acuzata ca negociaza cu marile case de discuri deal-uri in baza carora companiile ca Spotify nu ar mai putea oferi streaming gratuit pentru muzica, acuzatii neavand, aparent, vreo baza legala conform celor de la Uniunea Europeana, care si-au publicat raportul investigatiei astazi.

Uniunea Europeana a discutat cu multipli manageri ale marilor case de discuri partenere ale companiei Apple si in baza informatiilor obtinute de la ei a ajuns la concluzia ca Apple nu a incercat in vreun fel sa perturbe functionalitatea serviciilor Spotify sau ale altor companii similare.

Cei de la Uniunea Europeana au afirmat ca managerii unor case de discuri din SUA si Europa pun presiune pe Spotify pentru a renunta la serviciul de streaming gratuit, insa aceste presiuni nu ar avea neaparata legatura cu Apple Music, ci doar cu dorinta caselor de discuri de a face mai multi bani.

The European Commission failed to find evidence of collusion among the major music labels and Apple to quash free music streaming services such as those offered by Spotify, according to four sources with knowledge of the matter.

Cei de la Spotify au considerat cel mai probabil ca aceasta presiune exercitata de catre casele de discuri vine in urma unor negocieri avute cu Apple, insa Uniunea Europeana sustine contrariul, deci adevarul se afla undeva “la mijloc” si e putin probabil sa-l aflam prea curand.

Avand in vedere ca Spotify inca negociaza cu diverse case de discuri mentinerea serviciului de streaming gratuit, Uniunea Europeana monitorizeaza situatia pentru a vedea daca Apple incalca intr-adevar legislatia privind concurenta neloiala, dar e putin probabil ca acest lucru sa se intample.

1 COMENTARIU

  1. pai normal ca nu le convine caselor de discuri ca la spotify cu inregistrare gratuita poti asculta pe PC sau Tableta(pe iPhone doar shuffle) cum vrei musica cu exceptia la fiecare 30 min in jur de 30 sec reclama ceea ce caselor de discuri nu aduce mai nimica.
    blat are sigur apple cu casele de discuri, in cazul melodie lui Pharrell- Freedom numai la apple music o puteai asculta.