Prima Pagina tableta Ce tipuri de tablete prefera romanii ?

Ce tipuri de tablete prefera romanii ?

ce tablete prefera romaniiIn Romania se inregistreaza anual vanzari de aproximativ 4 milioane de smartphone-uri, o cifra mica daca ne gandim ca la nivel global numarul total de smartphone-uri vandute depaseste 1 miliard de unitati comercializate de catre diversi producatori.

Acum avand in vedere aceasta cifra, va puteti imagina ca numarul de tablete vandute in tara noastra abia atinge cateva sute de mii, asta pentru un total global de aproape 216 de milioane de unitati in intregul an 2014, cu o foarte usoara crestere fata de anul 2013 cand s-au vandut 207 milioane de unitati.

Bun, acum daca v-ati intrebat vreodata ce tipuri de tablete prefera romanii, ei bine cele ieftine si cu conectivitate Wi-Fi sunt in topul achizitiilor, tabletele cu conectivitate 4G inregistrand vanzarile cele mai scazute in tara noastra, in principal din cauza pretului mult mai ridicat.

Tabletele Android domina vanzarile in Romania, insa daca in cazul telefoanelor mobile operatorii sunt cei care domina piata, in cazul tabletelor se pare ca hypermarket-urile si magazinele online sunt cele care genereaza cele mai mari vanzari in momentul de fata.

Hypermarket-urile si magazinele online vand in principal tablete Android ieftine si in mare majoritate ale “producatorilor” locali, astfel ca tabletele iPad nu au o cota chiar atat de mare din vanzari in momentul de fata, insa acest lucru este de asteptat daca luam in considerare pretul.

Practic romanii prefera tabletele foarte ieftine si doar cu conectivitate Wi-Fi, fara a se uita prea mult la experienta execrabila pe care le ofera acestea, insa pretul este cel care motiveaza achizitia, asa ca un om care nu are bani de iPad, se va multumi cu o tableta inferioara, dar mult mai ieftina.

Avand in vedere ca vanzarile de tablete sunt in scadere, nu ne putem astepta ca acest trend sa se schimbe in anii urmatori in tara noastra sau in tarile din aceasta regiune a Europei.

 • Alex Alexandru

  Mai bine aștepți 1 an si îți strângi bani din salariu si îți cumperi un iPad. Eu înțeleg ca alea cu android sunt ieftine dar te rogi 20 de minute sa se încarce ceva pe una ieftină?

 • qashqai

  Ce conteaza ca are lag de 2 minute, important e sa ai tableta. Decat sa platesti 3000 de lei pe una competenta, dai 100 de lei pe o bomba noname si stai pe facebook. Ma repet, nu conteaza c o lasi toata noaptea cat dormi sa incarca wall ul :))))

 • Dragosh

  Isi cumpara d’alea la 99 de lei de la emag :))

 • Adevarul este ca sunt unele care au o functionalitate jalnica si nu sunt neaparat vandute de “producatorii” romani.
  Am avut un la un moment dat care avea lag si la feed-ul camerei, deci…

 • Srb Srb

  daca astepti 1 luna sau 2 sau 1 an sau chiar mai mult pt un produs inseamna ca nu ti-l permiti si de ce sa faci acest sacrificiu, tableta nu este un must have cum este o calatorie frumoasa cu familia undeva.

 • roby

  am văzut tablete care au lag din fabrică :l …. eu personal Prefer iPad.

 • John

  Daca pentru tine conteaza doar cei care-ti baga limba in ureche si sunt de acord doar cu ideile tale, probabil ca (doar) de astfel de cititori vei avea parte! Pana la un moment dat, probabil, va fi in regula, dar ce faci dupa?

 • Poftim? Despre ce vorbesti acolo ?

 • Era in spam, Legat de comentariu, sunt foarte multe tablete Samsung, Sony, Xperia, etc, in acele sute de milioane de tablete, dar in Romania nu astea domina, ci Vonino, Allview, etc.