Apple a devenit membra a NFC Forum

NFC ForumApple a devenit membra a NFC Forum incepand de astazi, compania americana sponsorizand organizatia si avand acum un loc in consiliul director care coordoneaza modul in care evolueaza tehnologia NFC utilizata in lumea intreaga.

NImeni nu stie ce suma de bani doneaza compania Apple pentru a avea statutul de membru sponsor al NFC Forum, insa din moment ce are un loc in consiliul director este clar ca are intentia de a isi impune unele schimbari pentru standardul NFC.

Apple a implementat abia anul trecut tehnologia NFC in iPhone-urile sale pentru a putea lansa Apple Pay si a permite efectuarea de plati mobile prin intermediul terminalelor, insa totul a venit dupa ani si ani de ignorare a standardului care a fost considerat nesigur pentru utilizare.

Directorul NFC Forum sustine ca prin participarea sa compania Apple va contribui serios la evolutia standardului NFC, banii primiti de la cei din Cupertino urmand a grabi dezvoltarea de tehnologii noi care vor face NFC-ul mult mai sigur si mai rapid pentru implementare in produse.

We are delighted to welcome Apple to our board of directors as an NFC Forum sponsor member. The top tier of NFC Forum membership, sponsor membership, entitles an organisation to a seat on the NFC Forum board of directors, the association’s governing body.

In cadrul NFC Forum Apple va fi reprezentata de catre Aon Mujtaba, directorul diviziei care implementeaza echipamentele wireless in iPhone-uri, deci este cat se poate de clar ca Apple doreste sa introduca o serie de schimbari importante pentru NFC in viitor.

Cat va dura pana cand aceste schimbari vor fi posibile nu stie deocamdata nimeni, insa probabil cei de la Apple au diverse planuri in ceea ce priveste evolutia Apple Pay, iar ele depind de un standard NFC care sa includa si tehnologiile de care ea are nevoie in viitor.