Extensify – tweak-uri pentru aplicatii fara a avea jailbreak

ExtensifyExtensify este o noua platforma conceputa special pentru iOS 9 si utilizatorii care nu pot sau nu doresc sa faca jailbreak pentru propriile terminale, ea oferindu-le functionalitatea tweak-urilor din Cydia fara exploatarea dispozitivelor.

Da, ati citit bine, Extensify ne permite sa aplicam diverse modificari pentru aplicatiile terte disponibile pentru iOS 9 fara a avea jailbreak facut pentru iDevice-urile noastre si fara a folosi Cydia pentru a instala ceva din ea, deci vorbim despre o platforma extrem de impresionanta.

Extensify functioneaza doar cu aplicatii terte care pot fi instalate prin App Store, nu si cu cele native ale iOS, tweak-urile disponibile in acest magazin aplicandu-si modificarile pentru aplicatii in momentul in care acestea sunt descarcate din App Store si instalate in terminalele noastre.

Fiecare aplicatie modificata cu Extensify este afisata in paginile de aplicatii cu semnul + in dreptul numelui, platforma clonand practic aplicatiile normale pentru a le putea implementa functionalitatea oferita de catre tweak-urile care vor fi disponibile pentru ea.

Tweak-urile create pentru magazinul Extensify vor fi disponibile exact precum tweak-urile din Cydia si aplicarea lor pentru aplicatii poate fi facuta la fel de usor, fiecare dintre ele avand o descriere completa prin care ne este explicata functionalitatea ce este oferita.

Extensify 1

Din pacate Extensify nu permite modificari pentru interfata iOS 9 in nicio aplicatie, insa multi vor fi multumiti sa beneficieze de tweak-uri fara jailbreak astfel incat aceasta limitare probabil nu va fi chiar atat de deranjanta pentru vreo persoana care va testa platforma in toamna.

Functionalitatea oferita de catre Extensify este posibila multumita faptului ca Apple va permite instalarea de aplicatii nesemnate in iOS 9, astfel ca platforma va descarca aplciatiile din App Store, le va modifica si le va instala ca si cum ar fi aplicatii nesemnate.

Ca sa fiu complet sincer, nu ma asteptam sa vad lansarea unui magazin de tweak-uri care sa functioneze fara jailbreak, insa iata ca iOS 9 ne va aduce foarte multe surprize placute.