Samsung Pay a fost lansat cu un mare avantaj fata de Apple Pay

Samsung PaySamsung Pay a fost lansat oficial in cursul acestei zile de catre compania Samsung, el urmand a fi utilizabil in Coreea de Sud incepand din data de 20 august, in timp ce in SUA va ajunge in 28 septembrie, Europa urmand a il primi mai tarziu.

Spre deosebire de Apple Pay care functioneaza doar prin NFC pentru a permite efectuarea de plati mobile, Samsung Pay functioneaza nu doar cu NFC, ci si in modul traditionat al card-urilor bancare, el avand la baza o bobina din smartphone-urile Samsung care emuleaza banda magnetica a card-urilor normale.

In baza acestui sistem Samsung Pay poate functiona la aproape orice fel de POS care permite utilizarea unui card bancar normal, astfel ca marele avantaj fata de Apple Pay sta in faptul ca inclusiv POS-urile fara NFC vor permite efectuarea de plati prin intermediul sistemului Samsung.

Magnetic Secure Transmission (MST) este denumirea sistemului creat de catre compania Samsung pentru smartphone-urile sale si Samsung Pay, iar din punctul meu de vedere el este ceea ce trebuia sa faca si Apple pentru iPhone-urile sale, insa din pacate noi avem parte de altceva.

With Magnetic Secure Transmission (MST) and Near Field Communication (NFC) technologies, Samsung Pay works with most existing point-of-sale (POS) terminals. That means it’s the only mobile payment service that works virtually anywhere you can swipe your credit card or debit card.

Samsung Pay foloseste sistemul de tokenizare a tranzactiilor, astfel ca Samsung nu stie efectiv ce plati facem noi si catre ce comercianti, astfel ca securitatea platilor este mentinuta, exact precum se intampla si in cazul Apple Pay, desi sistemul este diferit.

Acestea fiind spuse, Samsung Pay este un sistem de plati mobile pe care m-as bucura daca Apple l-ar implementa in iPhone-urile sale, insa din pacate acest lucru nu se va intampla prea curand pentru utilizatorii iOS.