iCloud permite recuperarea contactelor, calendarelor si a altor fisiere sterse

iCloud restaure contacte fisiereiCloud ne permite sa salvam datele din terminalele noastre in serverele Apple, iar aici vorbim despre contacte, calendare, poze, clipuri video, documente, parole si o multitudine de alte fisiere sau date care existe in iPhone, iPad sau iPod Touch-uri.

Desigur ca toate aceste date pot fi sterse oricand de catre utilizatori, iar daca pana recent nu aveam o posibilitatea de a recupera datele sterse din iDevice-uri cu iCloud activ, compania Apple a schimbat acest lucru si a implementat un sistem care ne permite sa restauram tot ceea ce s-a sters in ultimele 30 de zile.

Meniul pentru recuperarea contactelor, calendarelor si a altor fisiere sterse din iCloud este accesibil in aceasta pagina, in partea inferioara existand trei link-uri numite Restore Files, Restore Contacts si Restore Calendars and Reminders, toate trei ducand la acelasi meniu.

Dupa deschiderea acestui meniu veti vedea cele mai recente salvari facute de catre iCloud pentru fisierele disponibile in iPhone, iPad sau iPod Touch-urile voastre si veti avea cate un buton Restore in dreptul fiecarei salvari disponibile pentru a repune acele date.

iCloud restaure contacte fisiere 1

Apasand butonul Restore din dreptul unei salvati veti repunde datele vechi stergandu-le pe cele actuale, astfel ca nu veti putea alege unul sau mai multe contacte sterse, ci va trebui sa repuneti toate datele vechi in terminale si sa stergeti din nou ceea ce nu mai aveti nevoie.

Sistemul este extrem de util, inclusiv pentru fisierele salvate in iCloud Drive, deoarece el ne ajuta sa recuperam date importante care ar fi fost sterse, insa numai daca aceasta stergere s-a facut cu maxim 30 de zile in urma, orice fisiere mai vechi fiind pierdute.

Apple nu a prezentat oficial aceasta functie si teoretic ea ar trebui sa fie disponibila inclusiv pentru iOS 8, desi eu am testat-o deocamdata doar cu iOS 9, insa pare putin probabil sa fie un sistem dedicat noii versiuni a iOS.