Armata israeliana depinde de tabletele iPad in timpul luptelor armate

iPad lansator racheteAnul trecut imaginea alaturata ne arata ca tabletele iPad isi gasesc un loc in zonele de razboi si sunt folosite de catre militanti pentru luptele de zi cu zi, iar acum aflam ca armata israeliana depinde de ele in timpul conflictelor.

Se pare ca in luptele ce au avut loc anul trecut timp de 7 saptamani in Fasia Gaza cu luptatorii Hamas, armata israeliana s-a folosit de tabletele pentru pentru a-si interconecta soldatii din teren cu comandatii si a le furniza informatii vitale in timp real chiar pe campul de lupta.

Conform unor informatii aparute astazi, tabletele iPad erau conectate la o retea a armatei israeliene si prin aplicatii dedicate erau furnizate in timp real informatii privind miscarile trupelor inamice, pozitionarea de bombe, mine si cladirile capcana de care soldatii trebuiau sa se fereasca.

In aceeasi masura tabletele iPad erau folosite de catre armata israeliana pentru a-si coordona miscarile pe teren in timpul luptelor, astfel ca soldatii primeau informatiile in timp real chiar de la comandanti fara a se baza pe instrumentele radio pe care le aveau la dispozitie.

We took all the battlefields and made sure whoever was fighting — the navy, the air force, ground forces and intelligence — were all seeing the same picture at the same time. We always need to think how to we can improve our defense.

Un exemplu foarte bun al utilitatii tabletelor iPad in aceasta situatie este povestea unei echipe de cercetare care a descoperit militanti palestiniei care au patrus intr-o zona din sudul Israelului , ei fiind inregistrati de catre soldatii israelieni, imaginile fiind incarcate in retea prin tabletele iPad, fortele aeriene, navale si terestre reusind sa le resping invazia.

Practic tabletele iPad au reusit sa ajute armata israeliana sa salveze zeci sau poate chiar sute de vieti ale soldatilor si exemplul dat de catre datele furnizate astazi cu siguranta vor ajuta alte forte armate in situatii similare.