Unul dintre cele mai importante brevete de inventie pentru iPhone a fost invalidat

brevet de inventie iPhoneApple a inregistrat o multitudine de brevete de inventie pentru terminalele iPhone, unele dintre ele mai importante decat celelalte, insa astazi vorbim despre, probabil, cel mai important dintre ele care a fost invalidat de catre autoritatile americane.

Conform Oficiului pentru Brevete de Invetie si Marci din SUA, in urma unei reexaminari s-a decis invalidarea brevetului de inventie cu numarul 618,677, acestea fiind o “componenta” centrala in procesul dintre compania din Cupertino si coreenii de la Samsung, obligati as plateasca aproape 900 de milioane de dolari pentru copierea design-ului iPhone.

Desi decizia de invalidare nu este definitiva si va fi cu siguranta atacata de catre avocatii companiei Apple, el protejand design-ul general al iPhone 2G lansat in cursul anului 2007 de catre cei din Cupertino, el fiind invalidat de catre autoritatile americane in alte 4 randuri.

Motivul invalidarii brevetului de inventie de catre autoritatile americane are la baza 2 motive : evitarea mentionarii sale in brevete de inventie anterioare, dar si similaritatile cu brevete de inventie inregistrate deja pentru cei de la LG si Sharp cu mult inainte ca Apple sa ceara inregistrarea.

The problem the D’677 patent faces here is that the USPTO has determined (for now) that this patent “is not entitled to benefit of the filing date” of two previous Apple design patent applications because the design at issue was not disclosed in those earlier applications. As a result, certain prior art is eligible now, and against the background of that additional prior art, the USPTO believes the patent shouldn’t have been granted.

Avand in vedere ca brevetul de inventie a fost unul dintre cele importante in baza carora Apple a castigat in 2011 cel mai important proces intentat Samsung, va fi interesant de vazut daca avocatii sair vor reusi sa “intoarca” decizia autoritatilor americane privind invalidarea.

In momentul de fata nimeni nu stie ce evolutie ar putea avea aceasta situatie, insa din moment ce brevetul a fost invalidat in alte 4 randuri in trecut, exista sanse mici ca el sa fie mentinut.