Prima Pagina Apple Music Apple sustine ca “numai” 21% dintre utilizatorii Apple Music au anulat abonamentele

Apple sustine ca “numai” 21% dintre utilizatorii Apple Music au anulat abonamentele

Apple Music anulare abonamenteAseara un studiu publicat in SUA sugera faptul ca jumatate dintre cei care au activat Apple Music au si anulat abonamentele lunare pentru serviciu, procentul fiind ingrijorator nu doar pentru Apple, ci si pentru analistii celor din Cupertino.

Procentul este foarte mare si ar da de inteles ca Apple Music ar fi deocamdata departe de ceea ce isi doresc utilizatorii, insa compania Apple a incercat sa linisteasca putin lucrurile afirmand in cursul noptii trecute ca “numai” 21% dintre cei care au activat serviciul au anulat abonamentul lunar.

Raspunsul oferit de catre compania Apple pentru acest studiu este, dupa cum v-ati fi asteptat, destul de vag, astfel ca americanii afirma acum ca 79% dintre cei care au activat Apple Music inca mai folosesc serviciul, insa e neclar deocamdata ce “intelege” compania Apple prin folosire.

Teoretic, avand in vedere ca vorbim despre un raspuns dat la un studiu care vorbeste despre dezactivarea abonamentelor lunare ale Apple Music, raspunsul s-ar referi la cei care au dezactivat intr-adevar abonamentele pentru serviciul de streaming audio al celor din Cupertino.

Daca aceasta informatie ar fi adevarata, atunci peste 8 milioane de oameni ar fi in continuare utilizatori ai Apple Music si ar avea activata optiunea de a plati lunar pentru serviciu, insa ramane de vazut cat vor ramane efectiv cu ea activata dupa data de 30 septembrie cand vor trebui sa plateasca.

Apple a promovat intens Apple Music si continua sa o faca in lumea intreaga, ea pregatind inclusiv o campanie de marketing mult mai agresiva pentru serviciul sau de streaming audio, asa ca e foarte probabil ca numarul de utilizatori sa creasca simtitor in urmatoarea perioada.

V-am spus acum cateva saptamani cum anulati abonamentul Apple Music si ca sa fiu complet sincer, in Romania serviciul nu-si prea are rostul din moment ce biblioteca muzicala iCloud nu poate fi activata si nu putem descarca melodiile offline.

  • Viorel Predatorul

    Nu inteleg de ce trebuie sa descarcam offline in biblioteca iCloud 🙁 In Google Music poti descarca piesele direct pe smartphone, pe tableta, pe Mac, pe ce dispozitiv se poate. Mergi cu masina, conectezi smartphone-ul prin Bluetooth, si asculti piesele descarcate fara conexiune de date… Apple ar putea sa se gandeasca mai mult la experienta utilizatorilor…

  • Alex :D

    Cred si eu ca au anulat abonamentele, Spotify e gratuit si nu te obliga sa plătești după 3 luni de utilizare, singurul minus la Spotify nu e valabil in romania si vei avea nevoie de CyberGhost5, care e valabil si pe Pc, Mac, IPhone etc. Dar se merita

  • RaduD

    Desi initial eram sceptic si nu intrevedeam un viitor relatiei mele cu Apple Music, fiind in concediu in ultima vreme am ascultat destul de mult si acasa pe mac si in masina de pe Iphone (conectat la sistemul audio) si pot sa spun acum ca deja sunt tentat sa raman si client platitor. Muzica este foarte tare!