Apple sustine ca “numai” 21% dintre utilizatorii Apple Music au anulat abonamentele

Apple Music anulare abonamenteAseara un studiu publicat in SUA sugera faptul ca jumatate dintre cei care au activat Apple Music au si anulat abonamentele lunare pentru serviciu, procentul fiind ingrijorator nu doar pentru Apple, ci si pentru analistii celor din Cupertino.

Procentul este foarte mare si ar da de inteles ca Apple Music ar fi deocamdata departe de ceea ce isi doresc utilizatorii, insa compania Apple a incercat sa linisteasca putin lucrurile afirmand in cursul noptii trecute ca “numai” 21% dintre cei care au activat serviciul au anulat abonamentul lunar.

Raspunsul oferit de catre compania Apple pentru acest studiu este, dupa cum v-ati fi asteptat, destul de vag, astfel ca americanii afirma acum ca 79% dintre cei care au activat Apple Music inca mai folosesc serviciul, insa e neclar deocamdata ce “intelege” compania Apple prin folosire.

Teoretic, avand in vedere ca vorbim despre un raspuns dat la un studiu care vorbeste despre dezactivarea abonamentelor lunare ale Apple Music, raspunsul s-ar referi la cei care au dezactivat intr-adevar abonamentele pentru serviciul de streaming audio al celor din Cupertino.

Daca aceasta informatie ar fi adevarata, atunci peste 8 milioane de oameni ar fi in continuare utilizatori ai Apple Music si ar avea activata optiunea de a plati lunar pentru serviciu, insa ramane de vazut cat vor ramane efectiv cu ea activata dupa data de 30 septembrie cand vor trebui sa plateasca.

Apple a promovat intens Apple Music si continua sa o faca in lumea intreaga, ea pregatind inclusiv o campanie de marketing mult mai agresiva pentru serviciul sau de streaming audio, asa ca e foarte probabil ca numarul de utilizatori sa creasca simtitor in urmatoarea perioada.

V-am spus acum cateva saptamani cum anulati abonamentul Apple Music si ca sa fiu complet sincer, in Romania serviciul nu-si prea are rostul din moment ce biblioteca muzicala iCloud nu poate fi activata si nu putem descarca melodiile offline.