Jumatate dintre cei care au testat Apple Music au renuntat la serviciu

Apple Music ascultatoriApple Music a fost activat de 11 milioane de utilizatori in doar o luna dupa lansarea oficiala din 30 iunie, cifra fiind impresionanta, insa usor de preconizat avand in vedere ca vorbim de Apple si un ecosistem enorm de posesori de iDevice-uri.

Desi numarul initial de activari pentru Apple Music a fost mare, in final se pare ca aproape jumatate dintre cei care au testat noul serviciu de streaming audio al celor de la Apple au decis sa renunte la el in favoarea altor servicii existente pe piata americana, mai exact Spotify sau Pandora.

Cifra de utilizatori care au parasit serviciul in doar o luna dupa lansare este neobisnuit de mare, mai ales ca vorbim despre oferirea gratuita a tuturor beneficiilor sale pana in data de 30 septembrie, asa ca Apple are foarte multe de schimbat pana in toamna pentru a face Apple Music atractiv.

In ciuda acestui lucru, doua treimi dintre cei care folosesc in momentul de fata Apple Music sustin ca exista sanse foarte mari ca ei sa mentina abonamentul lunar dupa experirarea perioadei de gratuitate, insa daca vorbim despre aproximativ 5 milioane de utilizatori, atunci cifra este destul de mica.

Nearly two-thirds of current users said that they were “extremely or very likely” to pay for the service once the free trial period ends. While 77 percent of iOS users in the US were aware of Apple Music, just 11 percent are currently users. That suggests a successful market effort by Iovine and Dre could turn up more subscribers.

Desi compania Apple a promovat Apple Music puternic in SUA, doar 11% dintre cei 77% de utilizatori ai iOS care stiu de serviciul de streaming audio au si fost interesati sa il testeze, astfel ca Apple trebuie sa ofere mai multe beneficii pentru a atrage interesul mai multor eprsoane.

In final va ma spun si ca Beats 1 Radio este ascultat de 30% dintre utilizatori, in timp ce platforma Connect atrage inca 27% dintre utilizatori, dar Apple Music ar putea avea “viata grea” din toamna, cand va fi lansat oficial.

6 COMENTARII

  1. Si eu renunt categoric la el,nu-i vad utilitatea,cel putin la noi in tara. Cand exista atatea radiouri online cu muzica exact care-mi place mie(trance-radio schizoid),fac ceva pe beats radio,iar muzica imi pun ce vrea muschii mei de pe net.

  2. Ai Zonga sau Deezer, poate si inclus in abonament la operator. Pentru ce ți-ar mai trebui Apple Music cu abonament ȘI consum de date?!?

  3. Simplu, pt ca este infinit mai elegant sa-ti descarci muzica direct in “Music”, sa se sincronizeze cu iTunes-ul de pe calculator..si invers. Sugestiile si playlisturile, cat si categoria “New” mi se par foarte utile mie, chiar si “Connect”.. Din pacate ramane de vazut daca va si functiona la noi.

  4. in Romania nu stiu cati vor plati pt un serviciu oferit partial…asta daca nu rezolva cumva problema cu offline music, si cloud music