Nu te lasa prostit de concursurile pentru iPhone de pe Facebook

castiga iPhone 6SExpresia Castiga un iPhone 6S incepe sa fie “la moda” in ultima vreme, diverse pagini de spam de pe Facebook prostind zeci de mii de romani cu asa-zise concursuri care sunt doar metode de a genera like-uri pentru diverse alte pagini de spam de pe reteaua de socializare.

Mecanismul este destul de simplu si cu un singur LIKE un utilizator poate avea sansa de a castiga un iPhone 6S sau orice fel de alt iPhone mai nou sau mai vechi, concursurile de acest gen atragand o multitudine de oameni naivi care nu fac altceva decat sa ingroase randurile celor care sustin spammerii internetului.

Urmarind intr-o zi mecanismul de functionare a unuia dintre aceste concursuri, am ajuns de la pagina initiala la altele 3 si mai apoi la inca 5 website-uri, toate legate intre ele intr-un mecanism menit sa faca extrem de mult spam pe Facebook si sa duca utilizatori spre website-uri dubioase menite sa faca bani pentru spammeri.

Din pacate majoritatea concursurilor cu terminale iPhone existente pe Facebook sunt 100% false si asta pentru ca nu orice companie este dispusa sa ofere un asemenea terminal, iar cele care o fac au mecanisme complexe de organizare a concursurilor care nu se rezuma doar la like-uri la pagini dubioase.

Desi veti spune ca nu va deranjeaza cu nimic sa dati un like, in realitate nu castigati absolut nimic in afara de spam in timeline, dar mai rau sustineti practici de acest gen care ar trebui eliminate de Facebook daca n-ar genera atat de multe interactiuni in baza numarului mare de persoane naive.

Concluzia este urmatoarea: cand vedeti concursuri pentru terminale iPhone pe Facebook, asigurati-va ca ele au la baza ceva real si nu sustinerea unor persoane care traiesc din spam.