iPad Pro – ecran Retina si iOS 9.1

iPad Pro rezolutie 2732 x 2048 pixeliiPad Pro va avea ecran de 12.9 inch cu rezolutie 2732 x 2048 pixeli, dar si un stylus Force Touch, informatiile fiind oferite de catre zvonuri furnizate de surse asiatice, dar si modul in care tableta este folosita in momentul de fata.

Avand in vedere ca iPad Pro are un ecran de 12.9 inch si o rezolutie de 2732 x 2048 pixeli, la primele calcule se pare ca densitatea de pixeli per inch va fi de 264 pentru acest produs, exact aceeasi densitate fiind oferita si de actuala tableta iPad Air 2 vanduta de catre compania Apple.

Avand in vedere aceasta densitate de pixeli per inch, este cat se poate de clar faptul ca iPad Pro va avea un ecran retina, acesta devenind un standard pentru tabletele si smartphone-urile companiei Apple, asa ca era oricum greu de crezut ca din Cupertino va fi lansat un produs cu un ecran de rezolutie mica.

Trecem acum de la ecran la sistemul de operare folosit de catre tableta, primele informatii descoperita despre produs in aplicatiile din App Store sugereaza faptul ca inginerii Apple o testeaza cu iOS 9.1 in momentul de fata si ar putea fi lansata impreuna cu el.

Anual compania Apple lanseaza tablete iPad noi si in ultimii ani ele au fost lansate cu o actualizare intermediara pentru iOS de tipul .1, astfel ca nu e greu de crezut ca iPad Pro ar putea fi lansata cu iOS 9.1, iPad Air 3 si iPad Mini 4 urmand a avea aceeasi situatie.

Acestea fiind spuse, iPad Pro este pregatita pentru a intra in stadiul final de dezvoltare pentru productie si ar trebui sa fie lansata in luna octombrie sau cel tarziu in luna noiembrie, cei de la Apple urmand a promova tabelta pentru mediile educational si business.

15 COMENTARII

  1. Știu ca nu scriu unde trebuie dar cum fac restore la 8.4 ?? Am încercat cu ce am găsit aici pe idevice dar nu pot sa aleg 8.4, m-a forțează sa fac la 8.4.1

  2. Am făcut exact ca acolo. După ce iTunes îmi vede telefonul in dfu mode dau restore si îmi arată ca o sa îmi facă restore la 8.4.1, dacă ii dau cu shift restore îmi spune ca firmware-ul meu nu este compatibil :(((

  3. Deci 264 pixeli/inchi inseamana Retina ? Nu am stiut – credeam ca 320 , sau ca Retina e doar o abureala a Apple din moment ce nu inseamna nimic .
    Pretty low , anyway !

  4. Ma repet: am făcut exact ceea ce spuneai in articol. Nu m-a lasă sa ii dau check FOR updates doar restore, dacă ii dau restore îmi apare pagina in care îmi spune de iOS 8.4.1 si sa dau NexT, dacă ii dau shift+restore îmi spune ca firmware it’s not compatible. Am încercat si fără al introduce in dfu mode, am dezactivat passcodu si Find my iPhone si aceasi problema ?

  5. cam mare PRO-ul asta, ma intreb inafara de display-ul mare si force touch-ul care in viitor va fi in toate deviceurile integrat cu ce o sa se diferentieze de celalalte iPad-uri?!?

  6. Standardul in industria fotografica este 300 pixeli/inci. Asta este densitatea minima pentru care poti spune ca fotografia nu este pixelata, insa daca este privita de la 20-25 cm.
    Desigur ca daca tableta are ecranul mai mare, este tinuta mai departe de ochi, ceea ce inseamna ca aceeasi calitate o ai cu mai putini ppi, poate cu 250-270.
    Asemenea, si la TVuri: 4K iti reda o imagine cristal, fara pixeli, chiar daca densitatea este de 75 ppi, insa o privesti de la 2 metri distanta.

    Cu cat creste distanta dintre ochi si ecran, cu atat scade densitatea de ppi pentru a reda o imagine de calitatea Retina.

  7. Sorin, nu am scris ca este un standard ISO. Nu Doar International Standard Organization este “standard”, asa cum “standardul de frumusete” nu este definit de ISO 🙁
    Cei 300 ppi este rezolutia minima pentru printurile foto, revistele de moda tiparesc la 300 ppi, imprimantele au rezolutie de tiparire 300 ppi, 600, 1200, etc.

    Eu sunt constient ca 500 ppi aduce o rezolutie mai mare decat 300 ppi, dar mai ales pentru aplicatii speciale, acolo unde ai nevoie de super detalii, sau acolo unde ai ecranul la 10 cm de ochi (vezi ochelarii de realitate virtuala).

    Calitate Retina exista, daca producatorul a definit-o astfel, asa cum exista si “calitate elvetiana”, “calitate germana”, etc.
    Denumirea Retina a fost folosita de catre Apple pentru a avea priza la public. Este mai usor de retinut termenul Retina decat un nume robotic: “calitate 300 dpi”, care pentru (poate) 85% din consumatori nu inseamna nimic.

  8. Si eu sunt de parere ca ecranul retina este depasit. A fost o inovatie la aparitia iPhone 4, dar astazi nu mai este. Astazi, cele mai bune ecrane sunt AMOLED-urile Samsung. Pur si simplu, ecranului unui S6 este demential de frumos. Producatorii auto introduc ecrane AMOLED, televizoarele au ajuns sa aiba ecrane 4K pe AMOLED.

    Este clar ca asta este viitorul, la ce tehnologie exista astazi. Daca maine apare o alta tehnologie mai buna decat AMOLED, desigur ca viitorul va fi acela, iar Retina Apple va fi doar o amintire.